Magyarország: a kolozsvári Dadan versenypályája

2013.03.21. 17:53
156 hozzászólás

András olvasónk küldte be a hírt és a videót, köszönjük neki. Lényegében bearanyozta a napunkat, annak ellenére, hogy ismét a halmozottan súlyos szabálysértés öndokumentációjának tipikus példányával szembesültünk. Amit nyilván elítélünk és szomorú, de mindezek mögött egy olyan karakter áll, akin – pár percnyi gondolkodás után – csak szívből nevetni lehet.

883359 357436101028763 236283989 o

Ismerjék meg a magát kolozsvári maffiafőnöknek tituláló Nelson Mondialut és E39-es BMW-jét, mely – a mellékelt videó szerint is – képes a kétszázas tempóra, pláne, ha Nelson átruccan Magyarországra, itteni barátaihoz.

Nelson pszichéjét és lelkivilágát Freud valószínűleg egy A5-ös lapra képes lett volna felírni, magyarán: nem egy bonyolult ember. Ugyanakkor rendkívül vicces, már amennyiben egy Dadan Karambolo-Grga Pitic génjeiből gyúrt entitásként tekintünk rá.

Először is van stílusa. Olyan-amilyen, de mindenképpen van. A surdakalap-pufikabát kombó abszolút trendszetter és – ahogy az egy komoly emberhez illő – saját honlappal és nyilvános Facebook-profillal is rendelkezik. És ha kicsit is szétnézünk a fotói között, akkor pár perc alatt úgy lapozunk Nelsonban, mint egy nyitott könyvben.

Életében elérte azt, amire sokan csak vágynak, hiszen megteremtette fix pontjait, és ezen fix pontok Bermuda-háromszöge teljes mértékben boldoggá-kiegyensúlyozottá teszi. BMW, csajok, pénz, minden, amire manapság egy sikeres üzletembernek szüksége lehet.

230789 329116503860723 793133107 n

Ráadásul a verdán KGB-s rendszám virít, a karácsonyfát százeurós bankók díszítik és ha kell, Nelson egy harmadnapos zsömlét is képes bankókkal kitömni és szó szerint zabálni a pénzt. Két csajjal? Nelsonnak megvolt. Col de Turini-csapatás a bömössel? Nelsonnak megvolt. Bankókkal takarózás? Nelsonnak megvolt. Sőt, a humor sem idegen tőle, hiszen – ha kell – akkor hamvas testét pelenkába öltöztetve, cumival a szájában várja a büntetést. Mindezt – természetesen – fotóval is illusztrálja, lássák a beosztottak, mire vihetik, ha ügyesen és szorgalmasan dolgoznak. Ugyanakkor bármikor szopat, pápának delegálja magát vagy éppen iPhone-okban dúskál és SS-tiszt viaszbábukkal paroláz.

458595 265420433563664 1408284278 o

Nelson – akár csak névrokona, Mandela is – alapvetően a békés megoldások híve, a lelki nyomor magasba tornyosuló felhőjéről tekint le a világra. Talán ezért sem zavartatja magát azzal, hogy a megengedett kilencvenes tempó helyett élete egyik párjával a hátsó ülésen (tudja, hol a helye) kétszázzal nyomul.

Princz Attila jóvoltából (aki sikeresen kihámozta a mondanivalót az elhangzottakból) tudjuk, hogy:
- Megy a bömös, mama.
- Jól van na, jön a kanyar.
- Hagyjál már, hát Schumacher kanyarodik így.
- Hetven a max?
- Autopilótán megyünk, mama, ne akard, hogy csúnyán beszéljek.
- Megállíthat a rendőrség, de el is szalad, ha látják, hogy itt a bolond Nelson. És a KGB-s rendszámomat!
- Mi van? Félsz, amikor kilencvennel megyek? – Akkor is félek, ha hússzal mész.
- Itt a magyaroknál olyan sok ideig tart a piros, haljak meg.
- Mennyit fogyaszt ez a kocsi? Ajjaj, haljak meg, ha nem.

632097


Világosan látszik, hogy vezetés közben nehéz magvas gondolatokat megfogalmazni, nem véletlenül nem készült az Ómagyar Mária siralom sem egy szekéren zötyögve, de Nelson mindent megtesz, hogy a hosszú és kimerítő úton az útitárs ne unatkozzon. A jóléttel társuló szintetikus drogok szerencsére nem vették el teljesen emberünk ítélőképességét, így – már-már eposzi felelősségről téve tanúbizonyságot – lakott területen hatvanra lassít.

Nelsonnak szerencséje volt, hiszen hazaért, és fel is töltötte videóját saját Youtube-csatornájára, a kérdés – és a jelenség – viszont adott és tudott: külföldi rendszámmal Magyarország csak egy kitartott nyélgáz három órán át keletről-nyugatra. Teljesen mindegy, hogy egy kolozsvári John Dillingerhez, vagy egy román, bolgár stb. rendszámos Sprinter pilótájához tartozik a láb.

(fotók és itt)