Gyere velünk csapatni! Olcsó, kicsi, jó. MEGTELT!

2013.10.09. 11:15
17 hozzászólás


Kézifékrángatók, Zsiguli-betyárok és wannabe-drifterek, halvérű családapák, fiatal utcai versenyzők! Jön a hideg, jön a tél, ilyenkor remegve várja minden gázrugdosó az első havat-fagyot-jeget. Aztán - sokszor - csúnya baj a vége: országos botrány, autótörés, kórház, fokozott rendőri jelenlét és szívatás.

Úgy, hogy közben egy-egy kiadós éjszaka tíz- húszezer forintba kerül alsó hangon. És akkor még nem meszeltek le éjjel a rendőrök. Szerinted nem lenne okosabb megoldás, ha mondjuk 10 000 forintért csapathatnál egy egész napon keresztül egy versenypályán? Ahol - pár egyszerű szabályt betartva - nem lehet nagy bajod? Igen, mondják azt, hogy ezzel teszünk a közlekedésbiztonságért, talán egy kicsit igen.

ffflyer

De persze itt nem csak arról van szó, hogy lazán szervezett keretek közé szorítsuk az autóbuzériát- és menőzést, hanem főleg a szórakozásról és a tanulásról. Mert tanulni aztán lehet még az olyan kicsi pályán is, mint a Kakucsring. Sőt, itt lehet talán a leginkább: nincs nagy tempó, de a hideg aszfalt csúszik, a fejreállás esélye kicsi és nem kell kilométerekről vontatni az autót a pályaszéli garázsokhoz. Amatőröknek való rendezvény ez, azoknak, akik nem engedhetnek meg maguknak egy-egy driftedzést- vagy pályanapot, azoknak, akik csak szimplán megtapasztalnák a határokat anélkül, hogy ez túl sokba kerülne. És ezért kizárólag amatőröket is várunk, ez az ő napjuk, a profik sok száz lóerős autóinak maradjon meg minden más, de a Kakucsring október 20-án a miénk, amatőröké.

Itt lehet esni-kelni, senki nem fogja cikizni a másikat, hiszen nem itt nyerjük meg a Szelep-kupát, ezt egy családias hangulatú, baráti eseménynek találtuk ki, egy autóbuzi bandázásnak és aki gyökér módon viselkedik, az haza fog menni. Vagy el se jöjjön. Nem titok, hogy egy egészséges, baráti keménymaggal talán sikerül egy értelmes, belső feszültségektől mentes, egymást segítő laza kis kört kialakítanunk és ha minden jól megy, akkor az egész telet végigcsináljuk itt, a faluvégen. Várunk mindenkit, ez az első alkalom és egyelőre limitáljuk a résztvevők számát, ötven helyünk van.

Autónként maximum két sofőr válthatja majd egymást a háromkörös fordulókban, egyszerre négy autó lesz a pályán, amelyen mindent szabad: driftelni, íven autózni és kéziféket rángatni. Elég gyorsan pörgünk majd ahhoz, hogy senki ne unatkozzon túl sokáig. Forgatunk tévéadást, talán Novoth Tibi is eljön, hogy tanítson és persze mi is ott hülyülünk majd. A beugró igazán alacsony: 10 000 forint az első számú sofőrnek +5000 forint a másodikért. Nézőknek ingyenes.

Büfé (némi melegedési lehetőséggel), vécé, mentő és pályaszemélyzet biztosított, melegünk nem lesz, de majd kortyolunk teát. Kiemelt partnerünk - a Continental - akik szintén erősen támogatják a biztonságos vezetést profi mobil gumiszervizt biztosít. Természetesen ingyen, minden résztvevőnek.

Mivel kevesen leszünk, ezért ezúttal nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy az utolsó pillanatban visszalépőket helyben pótoljuk, ezért a regisztrációt előzetes befizetéshez- és utaláshoz kötjük. Nem kell megijedni, nem bonyolult a dolog.

Mindössze annyit kell tenni, hogy erre a linkre kattintva írsz egy e-mailt (vagy az ommkukacmailponttotalcarponthu-ra), melyben elküldöd számlázási adataidat, a sofőrök nevét (neveit) és a címet, amelyre küldjük a számlát. Cserébe kapsz egy bankszámlaszámot, ahová átutalod a 10 000 ill. 15 ezer forintot és amint az összeg megjelenik nálunk, azonnal küldjük a számlát (e-mailben és postán is). Az utaláskor a Megjegyzések-rovatba írjátok be, hogy TCKakucs.

Fontos! Ha a jelentkező e-mailtől számított három munkanapon belül nem érkezik meg az összeg (azaz október 15-én 12.00-ig), akkor a jelentkezést semmisnek vesszük és átadjuk a felszabadult helyet a soron következőnek.

A regisztrációs időpontok: ma, azaz 2013. október 10-én 09.00 – 11.00 között illetve 21.00 – 22.00 között fogadjuk a jelentkezéseket a fenti linkről kattintva. Ha valami csoda folytán nem telne be minden hely, akkor kedden (azaz október 15-én újabb regisztrációs kört szervezünk).

Természetesen ha minden hely megtelik, akkor leállítjuk a regisztrációs folyamatot, erről Facebook-oldalunkon és itt is hírt adunk.


kakucs-ring nagyobb térképen való megjelenítése

Lehet készülődni, ha ezt összerakjuk és jó lesz, akkor megtartjuk tavaszig. Mi készítjük a Shitgunt, Sipos úr a Sierrát, Becsületesnepper a BMW-t és Karotta is jön valamivel, ami hátul hajt. A kapu nyitva áll, lehet regisztrálni. Minden egyéb kérdés, óhaj-sóhaj jöhet ide, a kommentek közé.

A lebonyolításhoz csak annyit, hogy egymás után négy (vagy öt, helyzettől függően) autót engedünk fel a pályára egy háromkörös menetre, minek utána a sor végére állnak majd a gyűjtőben addig, amíg ismét rájuk kerül a sor. Kezdés reggel 9.00-kor!