2014.02.11. 17:22
24 hozzászólás


Én megszavazom ennek a srácnak, pedig az eddigi év legizgalmasabb autóversenyét nem ő nyerte, sőt, csak negyedik lett. Mondjuk ezt enyhíti egy kicsit a tény, hogy életében először ült középmotoros versenyautóban. Méghozzá egy elég hegyesben, mert a McLaren MP4 12 GT3 minden, csak nem gyenge vagy lassú. A mezőny pedig nem kezdőkből állt.

Mindezektől függetlenül Shane van Gisbergen úgy robbant a 12 órás Bathurst-i futam mezőnyébe, mint egy tökéletesen dobott kézigránát. A 89-es születésű srác hihetetlen agresszív, ugyanakkor zseniális érzékkel tartja kézben az autóját, ami jellemzően egy V8-as Ford, mellyel Shane az ausztrál V8 Supercars-sorozatban vitézkedik.

És ebből a sorozatból nem csak a tempót, hanem egy kis régimódi, egymás ajtaján fordulós hangulatot is hozott magával. És persze a pimasz fiatalokra jellemző tiszteletlenséget, amely mindenképpen kell ahhoz, hogy kora ellenére tiszteljék (89-es születésű). És elérte a célját, mert amikor egy Bernd Schneider kaliberű pilóta elveszi a gázt, hogy elengedje az őrültet, az már valamit mutat. Gisbergen szerint "Nagyon jó érzés volt látni azt a nagy, német fejét, ahogy ide-oda forgatja és lesi a tükröt." Pedig Schneider rutinosan megpróbálta beakasztani a lekörözött 911-es mögé... Aztán - a maga módján - jelzett egyet a későbbi nyertes csapat autójával induló Mika Salónak.

Bolond egy gyerek ez. - mondaná nagyanyám bölcsen és talán igaza is van. Bolond, de nagyon érzi ezt az autóversenyzés nevű szakmát. És ünnepelni is tud, stílusosan, nem helyben pörögve.