Wartburg a South Parkban: Eric Cartman magyar autót vett?

2014.03.15. 14:23
82 hozzászólás

Wartburgot láttunk South Parkban.
Nem viccelünk, tényleg.
Na jó, mégis viccelünk.

Először is tisztázzuk, hogy South Park nevű hely tényleg létezik Colorado államban. Igaz, csupán Fairplay egy sarkában, egy 1880-as állapotában helyreállított bányászvárosként.

Nos, ettől valamivel délre található az Antero víztározó, ahová pecázni jár John, Gábor olvasónk valamikori Wartburgjával.

Persze küldött képeket a régi tulajnak, mi pedig most megosztjuk veletek.

wb05

A kép címe: Wartburg South Parkban.

Gábor eredetileg a bontótól mentette meg az autót, amikor tíz évvel ezelőtt egy robogóra cserélte egy öreg kőművessel. Hosszan és intenzíven használta, ahogy ez ilyenkor szokás - tégla, cement, kirándulás, stb.

Aztán az autó állt három évet a kert végében. Amikor újra idő és energia jutott rá, kapott egy alapos lakatolást és úgy általában egy rendberakást is - de Gábor már ezt már nem tudta igazán kiélvezni, a saját vállalkozás mellett már nem jutott idő a wartburgozásra. Viszont a friss vizsga és a kiváló állapot miatt adta magát, hogy az autót így és most kell eladni, nem pedig újabb évnyi állás után.

Felkerült hát az Wartburg az e-bayre, ahol négy-öt licit után sem kelt el. A cél persze a német piac volt, érkeztek is érdeklődők rendesen, de mindig megakadt az alku néhány tíz eurón. Aztán egyszer jelentkezett John (eh, bárcsak Ericnek hívnák, mennyivel kerekebb volna a történet!), aki nem kezdő a keletnémet autók birtoklásában.

Le is ütötte az autót, aztán némi barátságos telefonálás és levelezés után az előbb a németországi Emdenbe, majd egy Golf-szállítmánnyal együtt Houstonba vándorolt.

wb25

Érdekesség a szállítással kapcsolatban, hogy érkezéskor egy fertőtlenítő fürdőt kapott, és előre kikötötték, hogy az utastérben, csomagtérben semmilyen idegen csomag nem lehet. Persze a Wartburg csomagtartója duplafenekű, így John számos tartalék-alkatrészt is kapott új autójához.

Houstonból egyébként már lábon ment haza az autó. John ugyanis pár haverral elrepült érte, aztán hazafelé kirándulgattak egy kicsit. Megálltak Austinban, San Antonióban, majd valamivel több mint ezer mérföld után letették a Wartburgot a családi Barkas és Kőváry Barna ex-Trabantja mellé.

wb14

John azóta naponta használja a Wartburgot, elmondása szerint -30 °C-ban is gond nélkül indul. A South Park-i pecázás is egy sima hétköznapi kirándulás volt, a nagyjából kétszáz mérföldes út meg sem kottyant a kétüteműnek.

wb06

Egyébként a fentiektől függetlenül is wartburgos napot tartunk ma, másfél órával ezelőtt dobta be Pista a szerkesztőségi levelezőlistára ezt a videót, amin igazi recsegős kétütemet lehet hallgatni, miközben igen szemléletesen megvizsgálható a futómű mozgása is.

Attól nem tartunk, hogy a South Park következő évadjában felbukkan a keletnémet kombi, de jó tudni, hogy ma már Mr. Mrs. Mr. Garrison sem marad elégetlen szénhidrogének nélkül.