2014.04.16. 15:00
10 hozzászólás

Rajzás:
Az a rovarbiológiai jelenség, amikor egy rovarfaj új nemzedékének kifejlődött alakjai megjelennek.A rajzás rendszerint élénkebb fajfenntartó tevékenységgel kapcsolatos, és ezért szokták e kifejezést ennek megjelölésére is használni. A rajzás olyan rovarfajok esetében, amelyek összeverődésre, csapatosodásra hajlamosak, rendszerint feltűnő jelenség.
Forrás: Tuja Kertészeti Lexikon

A Tavaszi Rajzás, újkori nevén Beetle City, a kedvenc bogaras eseményem az évben. A helyszín sokáig évről-évre változott. Volt a Városligeti Műjégpályán, a Westend tetőteraszán és a Hungaroringen is, de most már második éve a Premier Outlet Center parkolójában gyűlnek össze a léghűtésesek. Nem csak Bogarak jönnek, Transporterek, Typ3-asok, Kübelwagenek, Typ181-ek, Karmann Ghiák és mindenféle épített szerzetek is.

DSC 5139

Mivel ez az évadnyitó találkozó, ezen van általában a legtöbb újdonság. Mindenki kitalál, hegeszt, reszel, fest, szétszed és összerak a télen, hogy végül tavasszal megmutassa, mit alkotott. Persze nem az új szereplő a sok, hanem inkább a megújult. Nem ritka, hogy egy autó egyik évben zöld, a másikban piros, egyszer lemezfelni van rajta, máskor meg csillogó króm.

DSC 5126

A Tavaszi Rajzás szombat reggel kezdődött, de előző este már megvolt a Tradicionális Cruise Night. A Magyarországi Bogarasok Klubja és a Retro Autó Klub közösen szervezték, a helyszín az újpesti Stop Shop parkolója volt. Krúzolás ugyan nem volt, de jó hangulatú kis estébe nyúló, ácsorgós, beszélgetős összejövetel kerekedett így is. Bár nekem is van léghűtésesem, de mivel nem működőképes még, ezért odafelé bkv-ztam. Kint volt Bende Tibby az új szerzeményével és Göbölyös, a Motordoktor is a 1303-assal, így visszafelé már a lila ügyvezetői Bogárral jöttünk. Köszi!

DSC 5086
Kattints a képre, és a Cruise Night galériájába jutsz!

Másnap reggel, ahogy az lenni szokott, később ébredt a társaságunk, mint szerettünk volna, így később indultunk, és később is értünk ki Biatorbágyra. Jó ez a helyszín, mert akit nem (annyira) érdekelnek az autók, simán hétvégi vásárolgatásnak foghatja fel az egészet. Meg volt egy csomó szervezett gyerekprogram is. Mi persze az autókra fókuszáltunk: volt turbósított rat-rod Bogár, komolyan megépített Buggy, OT-s léghűtésesek, és személyes kedvencem a visszacsiszolt Ghia. Szép vízhűtésesek is jöttek, főként egyes Golfok.

DSC 5149
A képre kattintva a 2014-es Tavaszi Rajzás galériájába jut!

Mi idén is jól éreztük magunk, szerencsénkre a Nap is szépen sütött. Akinek megjött a kedve, de nem várna egy évet, jöjjön el jövő héten a Premier Outlet Centerbe, ahol a bogarasok, a Trabant-wartburgosok és a minisek a Totalcarral karöltve összehívják a hobbiautós világ apraja-nagyját. Részletek az Oldtimer Premierről itt.

20140412 085112
Nézze végig Kéner Eszti profi fotóit is a képre kattintva!