2014.06.25. 18:03
1 hozzászólás

Amikor öt éve megvettem a T3-as Transporterem, debütálásának a várpalotai Pannónia Fesztivált szemeltük ki. Egy nappal korábban tábort vertünk Balatonfőkajáron a nyaralónkban, a buszt pedig leadtuk a helyi szerelőnek átnézésre. Végül vízpumpát, ékszíjat, gumiharangokat és néhány szilentet is ki kellett cserélni, így egy nappal később indultunk csak Várpalotára.

31048 1359944363318 3748456 n
Friss, boldog Transporter tulajként, úton Várpalotára

Aznap érkezett a fesztiválozók nagy része is, beálltunk a parkolóba várók hosszú sorába. Néhány autóval előttünk egy szép narancssárga T2 ment, mire bejutottunk a parkolóba, a benne ülők már integettek, hogy álljunk melléjük. Az 50 lóerősként született egyhatos dízel ereje kevésnek bizonyulta füves kis dombon lendület nélkül, de a T2-es srácok egyből a segítségünkre siettek és megtolták a piros kockabuszunk.

DSC 2981
István busza, Torkos Zsófi

A megérkezés és leparkolás okozta stresszt a buszokból előkerülő különféle italokkal sikerült hamar magunk mögött is hagyni, kezdődhetett a haverkodás. Szó szót követett, kiderült ki, kit és honnan ismer ( mert tudjuk, hogy valójában egy kis faluban élünk), megcsodáltuk egymás buszát (inkább csak mi a sárgát), este pedig már közösen vetettük be magunk a fesztivál területére az új barátainkkal.

IMG 1390

Istvánnal, a T2 tulajával azóta is tartjuk a kapcsolatot. Torkos Zsófi, a sárga busz az évek során szépen megújult, és időközben lett mellé egy '58-as Bogár projektje is. Nem meglepő tehát, hogy oszlopos tagja szinte minden Volkswagen találkozónak. Sőt, ő maga is szervez egyet Nórival (a fekete-lila platós T2 tulajával), ami a VWándor Bogár és Busz Találkozó nevet kapta.

Hogy miért VWándor? Mert minden évben máshol rendezik meg. Az első Szolnokon, a második Berekfürdőn volt, az idei, a harmadik pedig Tóalmáson lesz most hétvégén. A rendezvény pénteken nyitja kapuit, és vasárnapig tart. Lesz felvonulás, vetélkedők, karaoke buli és élő rockabilly koncert is. Fizetni csak a kemping felé kell, és a belépőkben már a strand is benne van. Jó bulinak ígérkezik, akinek lehetősége van, ne hagyja ki.

Szórólap VWÁNDOR találkozó 2014

A dal előadójának kéretik jelezni, hogy a Karmann az bizony nem Dzsia, hanem Ghia :)

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.