Kihívás ezzel? Nagyjából semmi

2014.09.17. 13:10
17 hozzászólás

Az a jó a Ken Block-féle vírusvideókban, hogy egy jó akciófilm látványvilágát kapjuk gagyi történet, gáz beszólások, és egyéb sallangok nélkül. Sokan bohócnak tartják, de szerintem csak irigységből, hiszen melyik autóbuzi csinálna mást, ha ekkora vagyonon ülne? 

Azóta kiderült, hogy egy ilyen videó elég jó üzlet, és már mindennel forgatnak hasonlót, ami gurul. Nekem a kedvencem BJ Baldwin Recoil című szösszenete, mert minden benne van: egy háromtonnás, csővázas versenyautó, amit 800 lóerő visz, természetesen szívó V8-as motorral. Nem bonyolult technika, a váltó háromsebességes és hátul is egyszerű merev tengely mozog, igaz olyan vastag, mint egy villanypózna. Persze egy trophy truckban a futómű az igazi tudomány, itt például elől hetven, hátul majdnem kilencven centi rugóút van. Érdemes megnézni a KING SHOX rugóstagjait, nem lepődnék meg, ha külön szakember kéne a beállításukhoz, én a négy lépcsőben állítható kompressziónál vesztettem el a fonalat. 

Arra pedig, amit ebben a mexikói városban művel, nincsenek szavak: három méter magasról síkra ugrani? Nem kihívás, ahogy nagyjából semmi más sem.

Engem már csak az érdekelne, hogy a Golfhoz gyártanak-e ilyen futóművet.