Ilyen könnyen még sosem nyertél

2014.09.30. 15:10
13 hozzászólás

Svájcban minden megtörténhet, ami az egyszeri magyar autóbuzinak csupán gyűrött újságpapírból előcsomagolt színes álomkép. A duzzadó bankszámlák országában annyi különleges és régi, vagy régi, illetve különleges autót láttunk a forgalomban, mint itthon két veterántalálkozón összesen. Csakhogy ezeket használják is.

Amikor rendesen beragadtunk a délutáni zürichi dugóba, csúcsforgalom azért ott is van, egyszer csak elénk került egy gyönyörű Porsche 356A Speedster. Ez egy nagyon régi Porsche, a motorblokk konstrukciója némi hasonlóságot mutat a korabeli Bogarakéval, de messze nem azonos, ráadásul más főtengellyel, hengerfejjel lényegesen erősebbé tették az évek során. A 356 összes változatából (1948 és 1966 közt) mintegy 71 ezer példány készült, míg le nem váltotta a 911/912 páros. Ez utóbbi egyébként maradt négyhengeres, míg a 911-esek hagyományosan hathengeres motorokkal készültek. Ezeknek egy felszereltségi szintjét nevezték egyébként Carrerának akkoriban. Hangban és teljesítményben két külön világ a két modell, de ez önöket ne tévessze meg a most következő játékban. 

A Golf GTE plug-in hibrid és a közös út pillanataihoz aláfestéssel szolgáló 356-os találkozása elmúlt, de valaki örökké emlékezhet a nagy pillanatokra, ha ő lesz a legjobb torkú Mohó Hiéna. A feladat nagyon egyszerű, készítsenek felvételt, melyen a Porsche 356 motorjának hangját utánozzák. A felvételek legfeljebb 30 másodpercesek lehetnek, számít a hangszín, az egyes üzemállapotok (alapjárat, gyorsítás, motorfék) megfelelő váltakozása, majd a végén egy egyszerű motorleállítást kérünk. Mivel mozgóképes anyagról van szó, külön pont jár a vizuális megjelenítésért is, de csupán ezzel nem lehet megnyerni hangpárbajt.  

IMG 3869

A játék ezennel megkezdődik, én elhúzok a Párizsi autószalonra, de jövő hétfőig, azaz október 6-án déli 12-ig várom. Az ezt követően feltöltött hangutánzó videókat sajnos nem tudjuk értékelni. Sok szerencsét, öblögessenek mézes teával, állítólag az jót tesz a hangszálaknak. 

A pályaműveket töltsék fel az Indavideóra, és kommenteljék be az éles linket ide, ebbe a posztba. A szerkesztőség meghallgatja a felvételeket, majd kedden, vagyis október 7-én kihirdeti a nyertest, akivel levélben vesszük fel a kapcsolatot és egyeztetünk a nyeremény átadásáról.

Akiről kiderül, hogy születésénél fogva egy négyhengeres Porsche-bokszer lakozik a torkában, az egy eredeti Volkswagen Power Tube-bal lesz gazdagabb. Akinek merült már le konnektortól távol a mobiltelefonja, vagy mp3 lejátszója, az pontosan tudja, mekkora segítség egy ilyen ügyes kis külső áramforrás, mellyel további értékes órákat nyerhetünk a teljes lemerülés előtt. A VW logóval ellátott Power Tube minden micro usb-csatlakozós eszközhöz kapcsolható, kapacitása 2600 mAh. Ez egy bikább okostelefon akkukapacitásával egyenértékű, ha lemerült, hálózatról újratölthető.