2014.11.28. 13:31
16 hozzászólásÉrdekes egy dolog ez a tévézés, magával hozza azt, hogy néhanapján vadidegenek köszönnek rá az emberre, akikről persze aztán kiderül, hogy tök jó fejek, kedvesek és valójában szeretik azt a hülyét, akivé néha lenni kell. Sokszor a szerep kedvéért, de van olyan - és ez utóbbi az igazi -, amikor csak úgy, spontán jön a jókedv. Mert jó a hangulat és végre, végre olyan dolgokról beszélünk, melyekre sokan keresték már a választ. Mert a kérdés sokszor egyszerű tűnik, pedig...

DSC 2401

Na és ezek az emberek (újságírók, tévénézők) általában megkérdezik, hogy mi tetszett az idei Brutális-szezonban a leginkább. Ilyenkor gondolkodás nélkül vágom rá, hogy a biológia. És nem hazudok, tényleg. Nem csak azért, mert Szerényi Gábor személyében egy elképesztően fiatalos, talpig úriembert ismertem meg, hanem azért is, mert abszolút profin, kőkeményen készült fel minden forgatási napra és csak tisztelni és becsülni lehet azt, hogy több, mint negyven éven keresztül hűséges maradt az iskolához, ahol tanított. Remek ember, úgy kapja meg a tiszteletet, hogy nem követeli ki magának és rendkívül jó kondijának hála este tízkor is ugyanúgy mosolyog, mint reggel nyolckor.

DSC 2562

Szerettük a témát is, mert valahol lelkünk mélyén mi is feltettük már százszor a kérdést, hogy vajon meg tudnánk-e csinálni azt, amit egy macska, tudnánk-e olyan gyorsak lenni, mint egy kutya, miben vagyunk többek illetve kevesebbek, mint az állatok? Mekkora erő kell a csontjaink eltöréséhez pontosan? Erre kerestük a választ és ez magával hozta azt, hogy egészen elképesztően érdekes embereket ismerhettem meg a forgatás alatt. Betekinthettem a profi artisták (kőkemény) világába, megtudtam, mennyi lemondással és munkával jár az, hogy ebből tartsa el magát az ember. De ugyanúgy megismertem a profi kutyakiképzőt és a türelmet-szeretetet, amit ad és kap a kutyájától, beleláttam a hazai atlétikai utánpótlás sanyarú helyzetébe, dolgoztunk nemzetközi szinten is remek eredményeket elért műugróval, tornászokkal, kézilabda-ikonnal... egyszóval remek volt.

DSC 2476

És ez még csak az első rész. Ha eddig nem is nézték, mert mondjuk nem bírják a fejem vagy nem érdekli önöket a tudomány, most mindenképpen tegyék meg. Mert ezen az utolsó négy epizódon érződik, hogy végre-valahára összeállt a dolog és olyan lett, amilyenre jómagam is büszke vagyok. (Nem, nem csak egyszer vettük fel a sprint-versenyt és nem, 50 méteren az agár sem gyorsabb...)

Brutális biológia I./1. holnap, azaz november 29.-én a Spektrum TV-n! Szeretni fogod, ahogy mi is szerettük.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.