Főnök csak egy van. Ez pedig az ő autója.

2015.02.20. 13:40
28 hozzászólás

December 24-én általában az angyalok járnak köztünk, de 69 évvel ezelőtt a földre pottyant egy bizonyos Ian Fraser Kilmister is. A szép arcúnak bajosan nevezhető angol fiatalember aztán Lemmy néven hódítja majd meg a világot, és umlautot tesz a rock'n roll zenekara nevébe, hogy még gonoszabbul hangozzék. Akinek valami csoda folytán kimaradt volna a Motörhead, az kezdje itt a művelődést (természetesen ordenáré közhely a Motörhead kapcsán csak az Ace of Spades-t és az Overkillt emlegetni, de a fiataloknak valahol el kell kezdeniük, szóval annak jó lesz - Pista):

Miután az anyagi helyzete lehetővé tette, azt csinálta, amit bármelyikünk csinált volna: nagy, zajos gépeket vásárolt, amik rengeteget fogyasztanak. Megszállott tank-rajongóként (van egy saját Hetzere is, többek között) a lökettérfogatban hisz, ezért az autóját sem adta 42 ezer (!) köbcenti alá. A Packard-Bentley-t építő Chris Williams egy Bentley 8 Litre alvázra építette a második világháborús PT gyorsnaszád motorját, amit a biztonság kedvéért még egy kompresszor is megfúj, így a legóvatosabb becslések szerint is 1500 lóerőt, és 2700 newtonmétert ad le. Túlfeszítve nincs, de mindent elmond a gép súlyosságáról, hogy a tizenkét henger tizenöt liter üzemanyagot nyel be. Na nem száz kilométeren, hanem percenkét. Most pedig hallgassák meg Mavist és azt, hogyan szól egy motor, aminek minden hengere 3,5 literes:

És persze: Lemmy az isten.

lemmyonbike.jpg

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.