Ilyen erős szalaggal is csak nálunk ragasztanak

2015.02.20. 00:37
34 hozzászólás

Veszettül erős ragasztóval dolgozhatnak annál az illetékes szervnél, ahonnét ehhez a táblához intézték a szalagot. Annak a két piros foltnak a folytatása nemrég még egy fektetett x-et formált, az útlezárások egyetemes szimbólumaként takarta ki Solymárt, mint uticélt. Az út már megnyílt, és a táblát az utolsó betűig sikerült felszabadítani: ott valahogy elfogyott a lendület. 

solymari_korforgalom.pngBuszról lőttem, telefonnal, azért ilyen

A képen a 10-es főút egy körforgalma Pilisvörösvár és Üröm között; itt lehet lekanyarodni Solymárra, és a főút menti Auchan áruházhoz. Így van ez már sok éve, kisebb megszakításokkal. Egy ilyen volt tavaly év végén, amikor a közeli – azóta is befejezetlen, bő másfél éves csúszásban lévő – vasútépítkezéshez kapcsolódó munkálatok miatt állt fejre a környék, és lezárták ezt a sávot. Hogy november elején vagy végén nyitott meg újra, már nem emlékszem, de mindenképp tavaly, azaz legkevesebb ötvenegy napja.

solymar_uteptes.png

Szóval hosszú hetek teltek el az utolsó nekifutás óta, de egy megbízott alvállalkozó valahol talán még most is az erejét gyűjti a végső menethez. Addig a naponta erre járó 30-50 ezer ember a tábla képen látott valójával nézhet farkasszemet, ami egy jó mementója napjaink Magyarországának, ahol a munka sosem gyors vagy alapos, de legalább a ragasztó mindent kibír.