Őszintén: nem kéne egy Ferrari?

2015.02.26. 13:49
30 hozzászólás

A Google-hirdetések érsebészi pontosságú targetálása néha még engem is megijeszt.

marktplaats2

Éppen elmélyülve dolgozom, talán pont a kettes Mégane hibajelenségei után túrom a fórumokat az aktuális használtteszthez, van mit olvasni, de egyszer csak beúszik a képbe jobbról egy 02-es BMW. Majd egy MkII-es Escort. A Velvet nem tud akkora csillagokat rajzolni a címlapfotóira, amelyek jobban vonzanák a tekintetemet. Az életben nem kattintottam még hirdetésre, pedig akkor kezdtem a netezést, amikor menő volt a 14,4-es modem, és lassan öt éve dolgozom kontentgyárban. Most nem bírom ki, az istenverte Marktplaats megtalálta a mikrorepedést az atombunkerem méteres vastagságú vasbeton falán.

Van még, aki nem ismeri a Marktplaats-ot? A hollandok vegyes tüzelésű árverős-apróhirdetős oldala előtt végtelen munkagyilkos szeánszokat szoktunk celebrálni, hihetetlenül kívánatos roncsokat hirdetnek meg rajtuk, néha kétségbeejtően olcsón. Alapvetően már lejöttem a szerről, de a Google még emlékszik a függőségemre, mégpedig annyira ráérzett az ízlésemre, hogy pont olyan autókat dobál, amiknek nem – lehet – ellenállni. Átkozott algoritmusok.

marktplaats

Még bele se melegedtem a nyálcsorgatásba, amikor vizuális támadást észlelek, megint jobbról. Jézusom, mi ez a piros rém?

03

Fuldokló hörgésem hallatán körém gyűlnek a szerkesztőségi szakértők. Fiero-alapú lesz, az tuti. De hogyan kerül bele a V8? Meg egyáltalán honnan? Bordás szelepfedél: small block lesz. És tényleg, a net feneketlen tudása elmondja: a Fieróba simán belefér.

05

Összegezzük: valaki fogott egy Fierót, belelógatott egy small blockot és ráműanyagozott egy halványan Ferrari F40-re emlékeztető, borzalmasan aránytalan héjat. Ötágú felni, ahogy kell, körműszerek, úristen. És ezért valaki beajánlott 8500 eurót. Nem csodálom, hogy a kereskedő egyből rátette a gereserveerd, vagyis lefoglalózva bélyeget.

02

Túl vagyok a sokkon, már csak azon gondolkodom, hogy 8500-ért inkább mit vennék. Azt hiszem, egy E36 M3-at. Annyiért egész jót kapni.