Néhány megfigyelés az új fényezési trendekről

2015.05.26. 17:52
53 hozzászólás

dsc05192.jpg

A China Airlines Tajvanból Frankfurtba késett másfél órát, így buktam a budapesti csatlakozást. Az ölembe hullt négy órában viszont jól körül tudtam nézni a frankfurti légikikötőben, ahol mindig van néhány kiállított új autó. És persze ha az embernek ilyen sok az ideje, előbb-utóbb a fényezést is elkezdi nézegetni.

Itt van például a szép új Jaguar XE, ami elég szép, de persze az új F Type árnyékában mindenféle aljnövényzet elsorvad. De azért szép, na. De ha nézegetjük, elég hamar feltűnik, hogy akár Ford-örökségből kifolyólag, akár nem (az új Mondeo elképesztő fényezési anomáliáira célzok), de nekik sem megy egy műagyag és egy fém felület azonos árnyalatra történő festése.

dsc05190.jpg

Ez tehát az új Jag - mentségére szóljon, hogy az új Mercedes AMG GTS, ami nemrég tesztautóként nálunk járt, és 59 millió forintos árából 2,3 millió az ordító narancs-gyöngyház fényezés felára, na az is durván elütött a műanyag és fém felületeken. Frankfurtban láttam még egy új Corvette Stingrayt; a Chevrolet vagy jobban fényez, vagy az ezüstmetál kevésbé érzékeny a műanyag alapra (utóbbira tippelnék).

dsc05195.jpg

dsc05194.jpg

Bónusz: tavaly jártam a BMW amerikai formatervező stúdiójában, ahol hosszasan szívtam a színtervező ügyosztály vérét, hogy a fekete az új fehér, de mi az új fekete, vagy mi lesz a matt barna után, amit a BMW néhány éve behozott. Elég titokzatosak voltak, de most lehullt a lepel: az új 6-os Gran Coupé matt fehér lett. Alig várjuk a tesztautót, hogy kiderüljön, egy kiadós sztrádázás után hogy boldogul a légytetemekkel egy gépi mosó.

dsc05193.jpg