Megvan, miben verhetetlen a magyar Lada

2016.05.09. 20:21 Módosítva: 2016.05.10. 06:30
56 hozzászólás

Egy ideje már zavarta a szemem, hogy kevés a hozzászóló a Lada Auto Hungary Facebook-posztjai alatt. Mármint relatíve kevés, és egy sem kritikus. A Lada magyar importőrének megbízott ügynöksége jól láthatóan nagy keretből menedzseli a márkavisszatérést, mert a hírfolyamban napjában úgy ötször jön szembe a márka. Hol a Kalina megy fel egy dombra, hol a 4x4 jön le egy másikról, de bármi a téma, a hírfolyam kommenttengert ígér. 10-20 hozzászólás - írja a rendszer számlálója, a lenyitható fül alatt viszont jó, ha ennek a fele van ott. Igaz, ők legalább mind kedves, előre elégedett érdeklődők.  

Stein Lajos sem egy ösztönből gyűlölködő megmondóember. Az egykor dolgos földművelőből vénségére sem lett megkeseredett aggastyán, aki más szórakozását elrontani menne fórumokra, kommentfalakra. Három unokával és egy prosztataműtéten túl az emberben már nem tombol a tesztoszteron, így miután két John Deere között volt alkalma elvinni egy nosztalgiát keltő körre az új Grantát, kulturáltan megfogalmazott néhány kérdést az autóról. 

Lajos kérdéseivel sajnos az történt, amit vártunk: húsz perc alatt lecsapott rájuk a kommandó. Nyomait még ma is őrzi a Facebook, a poszt által ígért további 5 hozzászólás már csak négyet takar. Lehet, hogy nem kellett volna ilyen sok kérdést egyszerre feltenni a munkanap végéhez ilyen közel. Ha így volt, megértjük, hogy nem jött rá válasz, a reakcióért (törlés) pedig gratulálunk, példátlanul gyors és hatékony a konkurens márkákéhoz képest.

U.i.:
Nem mondjuk, hogy a kommentmoderálás ördögtől való. Mi is nap mint nap megküzdünk a magunk intoleráns, szűk látókörű, gyűlölködő trolljaival, de intelligens kritika még nem végezte süllyesztőben a Totalcar bármely felületén. A Lada magyar importőrének Facebook-oldalán a jelek szerint viszont annyi tere van a véleménypluralitásnak, mint abban az országban, ahonnan ez az őszinte kritikára érdemes ipari termék származik. Sebaj, Lajos bácsi veterán játékos, nosztalgiával tekint a régi-új időkre.

Frissítés: A Lada Auto Hungary-nál bő két órával a poszt megjelenése után levették a tiltást Lajos bá' kommentjeiről, így azok már mindenki számára olvashatóak. (Aztán hárítottak egy nem éppen elegánsat.) Győzött a kisember, mi már jól alszunk ma. Jó éjszakát!