Meg lettem villámcsapva

2016.05.21. 14:16
15 hozzászólás

Nem azért megyek, mert kötelező, hanem mert ezek a monstre márkarendezvények mindig érdekesek. Nekem mindegy, hogy Opel, Volkswagen, esetleg Renault, vagy más, ha tudok kinézek. Elég klassz kocsikat visznek ki ilyenkor a márkaklubok, a tulajok közt érdekes arcokkal lehet találkozni kint. Meg jó programokba is bele lehet botlani (most épp azon gondolkozom, vagyok-e elég bátor, hogy a mobil egészségügyi állomáson egy teljes tesztet csináltassak magamon).

Azok kedvéért, akik nem tudnak ott lenni, a legérdekesebb dolgokat ebbe a posztba dobálom be, érdemes vissza-visszanézni. Engem tegnap lenyűgözött a GT Concept (ahogy azt valami nagyon rossz marketing dumában mondanák, megcsapott az Opel-villám), kíváncsi vagyok, mennyire lehet ma hozzáférni, körbenézegetni. 

Épp csak megérkeztem, rögtön egy ismerős autóba botlottam. Igen, ez a fentebb látható, rikító sárga Omega -csak már nem rikító sárga. Mit mondjak, régen minden jobb volt. Ezt az óriási metálszemcsékkel megbolondított gyomorbajos színt nem tudom szépnek látni, ráadásul a tavalyi dekor ügyesen takarta a felületi hibákat. Most minden hepe és hupa ordít a felületen.

Érdekes egyébként, hogy ez a csillámpóni-fényezés több autón is ott szikrázik a parkolóban. Van, amelyiken tökéletes a fényezés (hibátlan felület, profin felfújt bázis szín, és kilométer vastag lakkréteg), de van, amelyik pont úgy néz ki, mint amikor anyám körömlakkjával próbáltam tuningolni a kopott Matchboxaimat. Van egy bája, de azért szépnek nem mondanám.

Nem csak, hogy meg lettem villámcsapva, de a GT Concept megvett kilóra.

Természetesen sokan kíváncsiak a GT Conceptre, de egyáltalán nem reménytelen a helyzet, oda lehet férni a kordonhoz, lehet fotózni, ámulni. Természetesen minden kézben telefon, tablet vagy fényképezőgép - kivételt csak azok a gyerekek képeznek, akik épp nyalóka majszolással vannak elfoglalva. Érthető a lelkesedés, ritka alkalom, hogy az ember ilyen közelről nézhessen meg egy világ pénzén megalkotott koncepcióautót.

A GT Concept jól nevelt okosautóként viselkedik, forog a pódiumon, az ajtajait motorosan nyitja csukja, hogy hol egész alakost, hol belső teret lehessen fotózni. A műszerfalon demó-vetítés zajlik, a ledes fényszórók pedig azt mutogatják, az egyenként, pixelszerűen fel- és lekapcsolgatással mennyiféle módon tudnak világítani. - Mit akarsz, mit villantsak?Tompított, reflektor, kitakarós? Parancsolj.

Aztán mikor a kocsi kezdi megunni, hogy folyamatosan produkálja magát a nagyérdemű előtt, akkor fogja magát és...

Igen, elkezd a fényszórókon és a hátsólámpákon TETRISZEZNI! Ilyen az, amikor a fejlesztők élvezik a melót, és minden geekségüket a projektbe adva nekiállnak poénkodni. Csak térdeltem a kocsi mellett, és vihogtam. Ilyen majomságokkal engem azonnal meg lehet venni.