Ez nem játék, véresen komoly

2016.05.27. 19:27
6 hozzászólás

Ez a holland rendőrségi videó nem a rendőrséget akarja népszerűsíteni, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy amennyiben az autópálya valamelyik sávja felett piros X-et látnak világítani a közlekedők, azonnal hagyják el azt a forgalmi sávot, mert a mentők, rendőrök és tűzoltók gyors haladásához szükség van a helyre. Aztán a film végén már valami egészen más, de fontos dologra döbben rá az ember.   

Lehet is látni, ahogy halad előre a rendőrségi kisbusz, először a jobb szélső, majd a középső sáv felett is látható az információs táblákon a piros X. Mivel nem teljesen szabad az út – talán nem mindenki ismeri a jelzést –, morognak is a rendőrök, de így is látszik, a két lezárt sávon gyorsan tudnak haladni. Majd elérik a szalagkorlát mellett keresztbe állt, rondán összetört autót. Ahogy meglátja az egyik rendőr, hogy az autó mellett két kisgyerek is áll, azonnal szól a kollégájának: viszem a Trauma Mackókat.

Jó látni, hogy nem csak léthatósági mellényekkel, terelőkúpokkal és faltörőkossal vannak felszerelve a holland rendőrautók, hanem valami hasonlóan fontos extrával is: plüssmackókkal. Elég csak a rommá tört autó mellett kétségbeesetten bőgő kis srácra, meg a láthatóan szintén megszeppent, de érzelmein jobban uralkodni tudó nővérére nézni, hogy megértsük, miért jó, ha van a rendőrnél egy Trauma Mackó. Szerencsére senki nem sérült meg, de azt nem nehéz elképzelni, mekkora sokk egy kisgyereknek egy autópálya-tempóval haladó autóban ülni, amikor azt belecsapódik a szalagkorlátba. Ahogy a kis srác mondja, teljesen elrontotta ez a hülyeség a napját.

Más esetekben is jól jön a fedélzeti Trauma Mackó, a riadt, esetleg fájdalmakkal küzdő gyerekeket sokkal könnyebb így kezelni.