A világ legőszintébb autóhirdetése

2016.07.01. 17:32
63 hozzászólás

 

A Craigslisten – Amerika jófogás.hu-ja – gyakran felbukkan egy-egy gyöngyszem, ám a hét találata mégis ez a Dodge Viper RT/10. Az első generációs, 1992-től gyártott Viper rémálom volt annak, aki nem egy versenypályán nőtt fel, hiszen a mindössze 1490 kilós roadster elejébe egy 325 kilós V10-es blokk került, ami izzadtságmentes 400 lóerőt adott le mindössze 4600-as fordulaton, bődületes 630 newtonméteres nyomatékkal. Könnyű kaszni, nehéz motor az első tengelyen, brutális erő, és hogy mindez még kevésbé legyen kezelhető, sem kipörgésgátló, sem ABS nem járt hozzá. Értő kezekben persze komoly célszerszám volt, hiszen a futómű hangolása akár 1g-s oldalgyorsulást is lehetővé tett kanyarban, de az ország, ahol azzal is pert lehet nyerni, ha megégeti a szánkat a forró kávé, valahogy nem állt készen egy elszabadult húsvágó bárd motorizált változatára.

Erre nem kell jobb bizonyíték, mint egy jelenlegi tulaj hirdetése, aki teljes őszinteséggel próbál megszabadulni az autójától. A hirdetést eredeti formájában, cenzúra nélkül közöljük:

Oké, bevallom, majdnem kinyírtam magam benne.

NAGYON erős és EXTRÉM gyors.

Vezettem már Ferrarikat, de egyik sem volt olyan őrült, mint ez a dolog. Mostanra komolyan félek tőle.  Igen, itt van a garázsomban, de félek vezetni, mert olyan, mint egy szétszteroidozott bika, ami meg akar ölni.  Röhögtem már a halál képbe 220-szal egy Ducati nyergében, de a Viper teljesen más tészta. A motorja úgy szól, mintha negyven pitbull éppen kiscicákat zabálna fel súlyemelés közben.

Nem tudom elmagyarázni, hogy milyen a valódi ereje. Harmadikban olyat gyorsul 90-ről, mint egy ostorcsapás. Oké, ennek a mondatnak nem volt értelme, de attól még igaz.  Azért mondom, mert nem akarom, hogy a halálod a lelkemen száradjon. Tudnod kell, mit vállalsz be, milyen elképesztő mértékű őrültséget készülsz megvenni.

Ellen tudsz állni a késztetésnek, hogy csak úgy lenyomd a gázpedált? Biztos? Mert ez olyan, mintha egy démont tartanál otthon, egy démont, ami meg akar ölni. Mind tudunk olyan embert, aki megfelelő összegért hajlandó lenne megölni minket, de mivel nincs ennyi pénz, csak mosolyognak és telik a napjuk. A Viper is ilyen, de ez még csak meg sem játsza, hogy nem akar kinyírni.  

Na meg ingyen is megteszi.

Egy briliáns mérnök szexi kasznit rajzolt neki, fantasztikus a futóműve, nagyszerűen irányítható, áramvonalas, és összetéveszthetetlenül amerikai. Amíg ez a mérnök kint volt ebédszüneten, valami kattant mániákus százszor annyi erőt préselt bele, mint kéne, és így küldték ki a gyárkapun. Egy súlyosan elborult elme.

Nézd, ha az a fajta ember vagy, akit éjfélkor még rá lehet dumálni egy kör piára, pedig kora reggel egy fontos prezentációt kell tartanod, akkor a Viper nem neked való.

Az autó folyamatosan édes kis hazugságokat suttog a füledbe:

  • Meg tudod csinálni
  • Lépj nekem oda, és engedj szabadon, meg tudod csinálni
  • Punci vagy?
  • Csináld. Csak csináld, képes vagy rá.

Ne tedd. Nem tudod megcsinálni. Valójában egy punci VAGY. És mind tudjuk, hogy mennyire jó, de annyira azért mégsem.

Be fogsz ülni, és csak azzal fogsz foglalkozni, hogy ne hagyd, hogy megöljön.  Meg tudod csinálni. Ezúttal menni fog. Legutóbb csak a szerencsén múlt. Nem vagy punci.

Ismételd utánam:

Nem -  Fog -  Menni

De 30 ezer dollárért (=8,5 millió forint) a szemébe nézhetsz a gonosznak, és elviheted a kocsim.

A hirdetést azóta eltávolították.