Ken Block megint megmutatta

2016.09.13. 18:02
23 hozzászólás

A keresztbe menés bajnoka ismét odatette magát: csak teljes gázzal, csak keresztben autózik, olyan környezetben, ahol más szép egyenesen se merne húsznál gyorsabban menni.

A gymkhana atyja, Ken Block ezúttal sem okozott csalódást: kilencedik videóját adta ki, és látszik, hogy ő is, a stáb is egyre professzionálisabb. Minden kellék a helyén: a sofőr profi, a technika úgyszintén, a gyakorlatokat Ken centire pontosan adja elő úgy, hogy a Focus kerekei egy pillanatra sem tapadnak meg. Gyűszűnyi helyen forog körbe, fél méterre száguld át a tehervonat előtt, centiken múlik, hogy a vízbe nem esik, és szépen körbeautózza a helikopterről lelógatott F-150-est is. Az egész mutatvány ráadásul zseniális háttér előtt játszódik: az elhagyott buffalói gyártelep múlt század eleji épületei és gazzal felvert betonplaccai erős kontrasztot alkotnak a tomboló csúcstechnikával.

Profi munka, ez nem vitás, aki szereti az ilyesmit – motorüvöltést, gumicsikorgást, kiszámított, precíz kivitelezést – mindenképp áldozza rá azt a 8 perc 10 másodpercet, jól fog szórakozni.

(Picit azért sajnáljuk, hogy a rettenetes épített Mustang ebből a produkcióból kimaradt, de azt is meg kell érteni, hogy a Ford szívesebben fizet, ha az aktuális Focust hajtja a főhős, hiszen igazából azt szeretnék eladni a videó milliós nézőközönségének.)