Végül én is vettem egy BMW-t

2017.04.22. 07:59
95 hozzászólás

Egyáltalán nem volt tervben az autóvásárlás, nem is szoktam hirdetéseket böngészni. A telefont csak azért kapcsoltam be, hogy megnézzem, létezik-e egyáltalán olyan autó, ami a nővérem elvárásainak megfelel. Egy perc után telefonáltam, egyből meg is vettük. Nem a nővéremnek, magunknak.

Az egész a húsvéti családi ebéd utáni kómában kezdődött, és mielőtt megnyitottam volna a hahut, felnéztem Facebookra, és már jött is szembe Göbölyös kolléga édesanyjának eladó BMW E36 318Ti Compactja. A Totalcarnál töltött idő alatt egy dolgot megtanultam: Göbitől kell vásárolni. A barátnőm mélyen a szemembe nézett, és szólt, hogy ezt most nem hagyhatjuk másnak.

A BMW története a szerkesztőségben ismert, Kopasszal akarták beszámoltatni, végül Göbiék vették meg bagóért az amúgy jó állapotú Compactot, a Göbölyös családra jellemző mániákus alapossággal rendbe rakták, majd belátták, teljesen felesleges a második autó. Azonnal telefonáltam, másnak még csak meg se mutassák, míg oda nem érünk.

Az elmúlt egy hónapban túl sok tuti vételt láttam elúszni, barátokat, kollégákat hívogattam, és győzködtem, hogy ezt most nem lehet kihagyni. Ott volt például az 1200-as Bandit, amit kétszer is megírtam, gombokért kínálták, szinte csak a rápakolt extrák betakarták az árát, de senki nem csapott le rá, bele is hülyültem a vágyakozásba. Ilyenek kísérték az elmúlt heteimet, el sem mondom, milyen érvekkel dobták vissza a barátaim az átküldött, kihagyhatatlan vételeket.

Túl sok bennfentes kereskedelem határmezsgyéjén mozgó tippet engedtem el, hogy ez a BMW másé legyen. Motorból túl sok is van, de az autó olyan téma, ami rendszeresen napirendre kerül a Zombi-családban. Nem mintha a Twingóval különösebb bajunk lenne, vagy ne szolgálná ki az igényeinket, esetleg zavartak volna a nevetséges áron kapható alkatrészek, de időnként vágytunk a beszélgetésre autópályán is.

Szóval az E36 Compact kellett. Megnéztük, mentünk egy országúti karikát a színház kedvéért, de tudtuk, már ott vár az eleve a mi adatainkkal kinyomtatott szerződés az asztalon. Miénk a nyugdíjas vidéki tanárnő megkímélt és karbantartott autója. Azóta nem nagyon volt a BMW-vel dolgom, tényleg csak minimális távra mentem vele, eddig pontosan azt tudja, amire számítottam. A Twingo után egészen autószerű, 7-8 litert fogyaszt, és meg lehet vele fordulni helyben, ha a környéken valakinek nem lenne nyilvánvaló, ki a legnagyobb suttyó.

Az meg mi, ha nem égi jel, hogy veszek egy hátsókerekes autót áprilisban, és elkezd havazni?