Csak óvatosan a balesetek videózásával

2018.05.19. 12:43
28 hozzászólás

Nálunk még nem kell bírságra számítani, de úgy tűnik, a németek egyre szigorúbban állnak hozzá a balesetek mellett araszoló kocsisorból fotózó-videózókhoz.

Nem is olyan régen egy olyan videót láttam, amin a durva baleset mellett elhaladó bámészkodó-fotózó autósokat a tűzoltók locsolták le, mert elegük volt abból, hogy a népek egy halálos balesetnél tunkolnak, ráadásul csak fokozták az egyébként is durva káoszt azzal, hogy a jó fotó érdekében még lassítottak is.

Most az egyik német tévé tudósításában azt látni, hogy miután a helyszínt biztosították és minden fontos feladatot elláttak a rendőrök, elkezdték dokumentálni, kik fotóztak vagy videóztak, miközben elhaladtak a roncsok mellett. Majd később minden ilyen járművet kiszedtek, és bizony sercegett a tolluk a csekkfüzetben, született pár kövér büntetés (bár erről nem esik szó, de gondolom, hogy azok kaptak csekket, akik sofőrként, kézben tartott telefonnal készítették a felvételeket). Aki esetleg a sérültekről is készített felvételt, azok még egy feljelentést is nyerhettek.

Úgy tűnik, a németeknél komoly problémát jelentenek a bámészkodók, tunkolók, ahogy ők nevezik a „gaffer”-ek, annyira, hogy még sokkoló videó is készült, amivel az osnabrücki önkéntes tűzoltók próbálják jobb belátásra bírni a mások tragédiáját lájkokká váltani akarókat:

Nincs azzal semmi baj, ha egy balesetnél először a telefonodért nyúlsz: hívjad a 112-t, és tegyél meg mindent, amit egyébként te is elvárnál másoktól, és ami egyébként állampolgári kötelességed is. Aztán ha még ezek után is kattintgatnál, csak ésszel: ne akadályozzad a mentést, ne tartsd fel a forgalmat, és nem utolsósorban tartsd szem előtt mások emberi méltóságát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.