Ünnepelni fogjuk a Porschékat, de hogyan?

2018.06.08. 15:04
5 hozzászólás

Június 9. a hivatalos nagy ünnepnap, amikor a világ sok pontján Porsche-fanek jönnek össze egy kis Porsche-buzulásra. 1948-2018, az pont 70 év, jöhet a Sportscar together. Szerveznek eseményeket a vezérképviseletek, meg a márkaklubok is. Mi egy nagy, hivatalos Porsche-buliba megyünk, a lengyelországi Silesia Ringre, ami Lengyelországban van. És egy versenypálya. És lesznek ott Porschék. Egyelőre ennyit tudni biztosan.

Van egy vázlatos programunk, ami szerint lesz országúti vezetés része a napnak, méghozzá elég sok órán keresztül fog tartani. Aztán lesz egy pályázós része is. De az, hogy milyen autókat láthatunk/vezethetünk, azt harapófogóval sem lehetett kiszedni Porschés Petiből. És azt sem tudni, hogy mit fogunk a versenypályán csinálni. Bólyákat kerülgetni egy Panamerával? Rutinozni egy 917-essel? Visznek egy kört az ős-356-ossal? Esetleg zúzhatunk a Porsche legdurvább hibridjével, a Sonderkraftfahrzeug184-gyel? Oké, ez talán nem fér bele, hiszen 1948 előtti modell...

Hát, ez majd csak ott derül ki – már ha egyáltalán. Mert a péntek reggeli indulással kisebb baj van: a járatot, amivel Varsóba repültünk volna, még csütörtökön törölték. Már rég a reptéren kellene lenni az eredeti forgatókönyv szerint, de semmi hír arról, hogy mi a megoldás. Ráadásul valakinek sikerült csütörtök éjjel hazavágnia Lisztferihegy pillanatnyilag egyetlen használható futópályáját (az 1-est épp felújítják), ez sem tesz jót a dolognak. Bár ha minden igaz, reggelre megjavították a pályát, azért ilyenkor a korábbi járattörlések tovább szoktak egy darabig gyűrűzni.

Szóval, a lényeg, hogy vagy kijutunk, igaz, autóval és majd vezethetünk valamiket. Sajnos még a Sporstcar together-eseményről sem találtam leírást, hogy kiderüljön, kik mennek, mennyien lesznek. Illetve sok linken írnak róla, de lengyelül, ami az én lengyel tudásomat figyelembe véve olyan, mint ha nem is írnának semmit. De mindenféle típus-fan klubnál említik az eventet, szóval lesz mit nézni, azt hiszem.

Szombaton elvileg jelentős bulika lesz a Silesia Ringen, azt ígérik, hogy élő koncerttel szórakoztatják a közönséget, ami után elfoglalhatjuk a szállásunkat a kempingben. Igen, sátrazni fogunk, ami tök jó dolog, igaz, mára és holnapra is mondanak esőt, tehát egy kis sárban hanyatt esés is benne van a dologban. Stay tuned!