Ezek után máshogy fogsz nézni a rozsdás vackokra

2019.04.25. 11:10
0 hozzászólás

Nyilván már mindenki ismeri, de egyszerűen nem bírom magamban tartani My Mechanics Youtube-csatorna iránti rajongásom. Röviden arról van szó, hogy egy svájci fickó szabadidejében régi tárgyakat újít fel - illetve dehogy felújítja, restaurálja őket, mégpedig mániákus aprólékossággal és odafigyeléssel. Közben pedig elképesztően szépen bánik az eszközökkel, döbbenetes precizitással szöszöl el a részleteken.

A videók alatti szövegből kiderül, hogy CNC-sként dolgozik, és láthatóan szereti is a szakmáját, hiszen szabadidejében is szívesen beindítja az esztergát, viszont a videókban a személye abszolút a háttérbe szorul, róla nem tudunk meg semmit, azon kívül, hogy ápoltak a körmei - nagyon szimpatikus módon ugyanis ezek a videók a tárgyak szeretetéről szólnak.

Hatalmas mázli, hogy ez nem valami buddhista közösség, hanem egy autóbuziknak szóló blog, így nem kell nagyon magyarázni, miért jó dolog tárgyakhoz és a velük való munkához vonzódni. Ráadásul a My Mechanics-on olyan korszakokban készült eszközök bukkannak fel, amikor még szó sem volt a mai értelemben vett tömeggyártásról, a legegyszerűbb használati tárgyakat is úgy készítették, hogy az több generációt is kiszolgáljon. Ezek többnyire régi német és svájci dolgok, amik precízségben, minőségben, kidolgozottságban toronymagasan a szocialista blokk termékei felett állnak.

A legnagyobbat a rozsdás satu felújítása futotta, több mint 13 millióan látták - talán azért tudott ennyivel nagyobbat menni a többinél, mert satut már mindenki látott, míg óraműves mikrométerrel lényegesen kevesebb embernek volt dolga. De mindegyik videó egyaránt csodálatos, visszatérő nézőként pedig imádni való, hogy az újabb részekben rendre feltűnnek a korábbi videókban felújított eszközök rendeltetésszerű használat közben, mint például a satu vagy a lemezvágó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.