Kabrió Lada Samarát láttál-e már?

2019.05.08. 15:16
10 hozzászólás

Csepel, Pécs és Győr után idén, első alkalommal Kelet-Magyarországra látogat a Retropartyzánok autós rendezvénysorozat. Aki megmerítkezne a '60-as, '70-es, '80-as évek KGST-csodáiban, irány a hétvégén Debrecenbe, a Magyar Gördülőcsapágy Művek egykori gyárába. Kedvcsináló következik.

Forrás: Retropartyzánok Facebook
Forrás: Retropartyzánok Facebook

A szervező Veterán Zsiguli Egyesület idén is kitesz magáért, a címben is említett kabrió Samarán kívül mindenféle színű, évjáratú, fajtájú Lada, Trabant, Wartburg, Polski, Skoda és Moszkvics is lesz típusonként külön standokon, illetve ritkaság, hogy egy sorban, egymás mellett lehet majd megnézni az összes Volgát is. Tuningautókból sem lesz hiány, sőt egy gyári turbós VFTS motort is meg lehet nézni a kiállításon. Egészen az 50-es évekig visszamenőleg lesznek motorok is: Csepelek, Pannóniák, MZ-k...

DSCF6860

A retró autók és tárgyak nézegetésén kívül lesz lehetőség veterán tesztvezetésre, aki pedig öreg autóval érkezik, azt pedig várja a külső veterán parkoló. Vasárnap alkatrész- és járműbörze is lesz. Az idén hetedik alkalommal megrendezett kiállítás továbbra is ingyenes, igazi családi bulinak ígérkezik. A fontos tudnivalók összesítve:

Ha mindez nem lenne elég, akkor pedig itt egy videós kedvcsináló: