Az íróasztalon is lehet szervdonorosat játszani

2019.07.05. 13:10
4 hozzászólás

Szokás szerint megint promóció van a Shell-kutakon, de most nem kisautókat vehetsz matricáért meg némi kápéért, hanem csillogó mini Ducati motorokat mérnek diszkont áron. Kaptunk is mindből mintát, mert tudják a marketingesek, hogy elfelejtettünk felnőni. Motorhangutánzás, egykerekezés, kormányrángatás, stoppie-zás – igen, az íróasztalon is hibátlanul lehet szervdonorosat játszani.

Miután mindet kipróbáltam, hogy rugózik és gurul (a Monsternek gurításkor valamiért épphogy hozzáér az első sárvédője a gumihoz, de a többinek minden kereke szépen forog), megint csak nyugtáztam, hogy a játék kisautók és -motorok elképesztően részletesekké váltak mára. És hogy hiába állítom be a kormányt egyenesbe, ezekkel nem lehet melyikgurulmesszebbre versenyt rendezni, mindegyik padlót fogott pár centi után. Igen, tudom, hogy nem erre valók, de tegye fel a kezét, aki nem próbálta ki kölyökkorában, hogy a műanyag makettek repülnek-e. Na ugye.

Ezek a kis Bburago Ducatik még a polcon is mutatósak, szinte sajnálja az ember berakni a többi medzsó közé. A Desmosedici GP szponzormatricái aprók és részletesek, a plexire nyomott andreadovizioso.com felirat pedig már a botrány kategóriába tartozik, én nem is értem, hogy lehet ezt olvashatóra nyomtatni.

Hardcore Totalcar-olvasók nagyon jól tudják, mi szokott történni az ilyen ajándékokkal. Igen, hiénázás lesz, méghozzá masszív. Mert nem csak kismotorokat lehet nyerni, lesz itt olyasmi is, amitől rendes benzinkúti pontgyűjtögetőnek kicserepesedik a szája. Az első három helyezett a teljes Ducati-sor mellé 20, 15, illetve 10 ezer pontot saját kártyájára vagy egy új kártyára feltöltve. Ennyi azért jó sok vonjuk-vagy-írjuk után kerül fel az ember saját kártyájára. Hogy aztán gyűjti tovább, vagy bevásárol belőle a shopban, esetleg üzemanyag-kedvezményre váltja be, az már az ő dolga.

A feladat nem bonyolult, de azért meg kell dolgozni vele. Kapcsolódik a Shell futó játékához: ők azt szeretnék, ha mindenki, akinek van már apró Ducatija, csinálna a modellekkel pár trükkös fotót, amin úgy tűnik, mint ha épp csak legurultunk volna a Hypermotard-ral a tengerpartra, épp valamelyik szerpentinen veretnénk a Monsterrel, vagy valamelyik találkozón támasztottuk volna le az Xdiavelt. A játékmotort kell az igazi háttér elé állítani, és úgy lefotózni, hogy a néző azt hihesse, egy igazi Ducati lenne a kép előterében.

Na, mi nem ezt kérjük. Mi azt szeretnénk, ha a hátteret csinálnátok meg, szabad technikával. Úgynevezett akármiből modellezzétek le a naplementés tájat, a tengerpartot, a turista látványosságot, a motorostalálkozót, a széles országutat. Bármit használhatsz, de tényleg bármit. Ha fogpiszkálókból építed meg a találkozó motorjait, ha egy tükörtojás sárgája a naplemente, ha LEGO-kockákból építesz homokos tengerpartot, nekünk bármelyik jó. Nem kell mindet megcsinálni, egy háttérrel is lehet nevezni, de természetesen több háttér egyenlő nagyobb esély, ugye. A képeket töltsétek fel Instagramra, dobjatok hozzá hashtagaket: #totalcar #totalbike #kezmuveshatter #shellducatikaland. Mindegyik hashtag kell, ne spóroljátok le egyiket se!

A 2019. 07.08. éjfélig (azaz 24:00-ig) feltöltött képek közül a finnyás szerkesztőségi zsűri fogja a legjobbnak talált hármat kiválasztani. Eredményhirdetés 2019. 07. 10-én lesz.