111 hozzászólás

Pető Attila Kreszprofesszor Youtube-csatornáján, a KreszTV-n megjelent legújabb videója nagyon egyszerű, közérthető és bárki számára üzenetértékű, aki autóval vagy teherautóval közlekedik. Szabálysértésekről szól, pontos számokat tartalmaz és éppen ettől igazán megdöbbentő.

Az eredetileg negyven perces, de gyorsításokkal tizenhat percre sűrített felvétel az M0-ás autóút Csömör térségében található alumínium gyalogoshídjáról készült. A Kreszprofesszor csupán az egyik irány forgalmát figyelte, arra volt kíváncsi, hogy alig háromnegyed óra alatt hány szabálysértést követnek el az arra haladók egy átlagos hétköznapon, amikor a koronavírus-járvány miatt eleve sokkal kisebb a forgalom. Átlagosan 36 másodpercenként talált egy újabb, jellemzően valamilyen 10-20 ezer forint bírsággal büntetendő esetet, eltekintve a teherautósok előzéseitől, melyekért 60-70 ezer forintot fizettetnek, vagy a bordó Renault Kangooétól, amely folyamatosan haladt a leállósávon, így ő 100 ezer forintot kockáztatott.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.