120 méter mélyről kellett felhúzni az útról lerepült Mustangot

2020.04.08. 15:56
2 hozzászólás

Nem telik el úgy hét, hogy ne legyen valamilyen óriási hülyeség vagy baleset, aminek egy Mustang a főszereplője. A mostani különösen kiemelkedő, több szempontból is.

Úgy döntött egy világoskék Mustang Boss 302 tulajdonosa, hogy elmegy autókázni Kaliforniában, ráadásul egy kanyonon keresztül, gyönyörű helyen. Ezért senki nem hibáztatja, élvezni akarta a napsütést, a káprázatos kilátást, na meg az autóját. Minden csodálatos lehetett addig a pontig, amikor az egyik kanyart nem tudta bevenni, majd 120 métert zuhant lefelé a hegyoldalon.

A 120 méter elolvasása után én is lehetetlennek tartottam, hogy a sofőr, illetve utasa túlélte a zuhanást, pedig de. Őket helikopterrel szállították el a helyszínről, és állítólag a sofőr megúszta az egészet pár zúzódással az arcán. Nem sokkal később már az autó megmentésén volt a sor, de az már nehezebben ment. Az először megkeresett cég nem is vállalta el a munkát, mondván nincsen olyan gépük, amivel ekkora távolságból kivitelezni tudnák a műveletet.

Tow-Truck-Lifting-Ford-Mustang-Boss-302-After-Angeles-Crest-High

Ezután jött a Pepe's Towing Service, akik már elvállalták. Másnap reggel hétre már a helyszínen is voltak a Hulk névre keresztelt monstrumjukkal, és a többi felszereléssel. Először egy drón segítségével bemérték a Mustang pontos helyzetét, majd lementek hozzá és két, egyenként negyvenöt és hetvenöt méteres kábel segítségével rögzítették az autót. Innentől Hulk gondoskodott róla, hogy a Mustang fel is jusson az útra. 

Pár nagyobb fa és szikla okozott ugyan kisebb gondokat, de összességében simán fel tudták húzni az autót. Az, amit leírtam 2 bekezdésben valójában őrületes mennyiségű munkával járt, és szerencsére egy drón, illetve fejkamerák is rögzítették. Itt a Mustang-mentés videón.

Forrás: Carscoops