Most szólunk: 13-án vezetéstechnikai tréning a Groupama Tanpályán

2020.09.05. 07:02
3 hozzászólás

Ahogy azt az őszhöz közel és a télhez sem túl távol minden évben megtesszük, megint szervezünk egy vezetéstechnikai tréninget a Groupama Tanpályára. Illetve mindjárt hármat, hogy találj az igényeidnek valót. Szeptember 13-a lesz a napja.   

19866923 c26ce8e620bdf019e8adc8bf97124540 o

Az eredetileg tervezett délutáni villanyos/hibrides különcködést végül ejtettük, így mindenkinek nyitott lesz az egész nap. A szokott felosztásban lesz beosztva ez a vasárnap is: délelőtt lesz egy-egy rövidebb, de olcsóbb, délután pedig egy hosszabb, de drágább tréning. A rövidebb kétórás lesz, itt egy rövid gyakorlókör után fél óra jut minden egyes pályára, míg a délutáni TotalDrive Exkluzív körhöz most is tartozik majd egy megelőző (a körülményekre való tekintettel online) elméleti felkészítő, egy hosszabb alapozás után pedig 45 perc jut itt a pályákra. Ezt a tanpálya profi személyzete némi totalcaros segítséggel oktatja majd végig.

R031022

Mindig vannak újak, ezért röviden a pályákról. Az egész kemény pályás vezetéstechnikai tréningnek, mint műfajnak az az értelme, hogy felkészíti a szerencsés esetben tapadásvesztéssel ritkán találkozó átlagautóst arra, milyen, amikor megúszik az autója. Eltolja az orrát, megindítja a hátulját... nem árt, ha nem éles helyzetben, egy taknyos úton találkozol ilyennel először. A vízzel locsolt, műgyantával fedett pályákon körről körre kerülsz ilyen helyzetbe, azaz még egy kétórás tréning is elég lehet arra, hogy kialakuljon pár alap stratégiád, amikhez nyúlhatsz majd éles helyzetben. Hogy konkrétan milyen pályákon zajlik majd tréning, arról ezeken a hivatkozásokon tájékozódhatsz: rántópados pálya, ABS tesztpálya és lejtő- és hegymeneti pálya.

bmw.gif

Szóval ha úgy érzed, hasznos volna, ha még a rossz idő előtt megtudnád, hogyan reagál az autód és az idegrendszered egy hirtelen megcsúszásra, várunk 13-án vasárnap a három időpontunk bármelyikén. 

Jelentkeznél? IDE KATTINTVA megteheted