Szuper drónvideón a Kaszpi Szörny

2020.11.10. 15:46
12 hozzászólás

Még augusztusban szólt nagyot a híre, hogy a hidegháború egyik legfurább alkotása, a szovjet hadipar Kaszpi Szörnye új helyre költözött. Az oroszoknak újra nagy terveik vannak a szürke ekranoplánnal, de addig, amíg abból lesz valami, tovább ázik a Kaszpi-tengerben, csak immár a dagesztáni Derbent homokos fövenyén. Itt repülte körbe nemrég valaki egy kamerás drónnal, amiből ez a videó született.

Hogy mi is a határfelület-repülőgép, azaz az ekranoplán, azt már érintettük augusztusban, amikor mi is rácsodálkoztunk a hírre, hogy megúsztatták a Kaszpi-tengerben a kategória legismertebb darabját, az MD-160-ot. Ez volna az a rideg monstrum a fenti videón, ami körül több évtizedes csendben pusztulás után pörgött fel újra az élet. Az oroszok terve, hogy egy szabadtéri katonai múzeum éke lesz hamarosan, ezért volt a költözés. Múzeum egyelőre nincs, de az új helyén már megtalálta a Russia Today, abból lett a drónvideó. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.