3D-ben Porsche-t rajzolni menő

2021.02.01. 13:09
1 hozzászólás

Egy fiatal koreai srác rajzolt egy 3 dimenziós Porsche Taycant. A munkát papíron, az alaprajzokkal kezdte, majd az elkészült rácspaneleket összeillesztve megkapta az autó tulajdonképpeni vázát. A favágó meló ez után kezdődött, az üres teret fel kellett töltenie olvadt műanyagcsíkokkal ügyelve arra, hogy tényleg tömör lemezeket kapjon.

A készítő végig kommentálja az egyébként remek minőségű videót, közben pedig jól elválasztva láthatjuk az egyes munkafolyamatokat: miután kész a műanyag test, forrasztópákával simítja el a műanyag ragyáit, ezután előbb gépi, durva csiszolás következik, majd az egyre finomabb smirglizés, kézzel. Borzasztó munkaigényes feladat a tökéletesen sima felület elkészítése, ezért előbb egy durva glettel keni át az egész autót, és az ismételt csiszolás után már finomabb, hígabb glettel javítja a visszamaradó tökéletlenségeket.

koreaporsche.png

Az alapozás és festés után az apróbb kiegészítők következnek: az ablakok, működő lámpák, visszapillantók, végül pedig a rendszámtáblák és a Porsche-jelvény. A munka során rengeteg eszköz előkerül, de egyik sem óriási összeg, az építéshez használt 3D-s ceruza is alig 15000 forintnak megfelelő won. Az elkészült héj egy elektromos RC alapra kerül, amit a 30 éves (érdekesség: Koreában a fogantatástól számolják az életkort) srác meg is hajt az utca haván, respekt neki a kitartó munkáért.