95 éves hójáró T-modell eladó

2021.02.06. 17:49
0 hozzászólás

A Legendary Motorcar Company autó-restaurációval és kereskedéssel foglalkozó cég kínálatában jelent meg a Ford T-modell egy ritka, hójáró változata.

A T-modellt senkinek nem kell bemutatni, hisz a világ kilencedik legnagyobb példányszámban gyártott autója, ám a téli köntösös verziója így is elég ritka. Az autót Virgil D. White tervezte, aki eredetileg a New Hampshire-i Ossipee-ben volt hivatalos Ford-kereskedő. Nem csak adta-vette, szervizelte is a Fordokat, ezzel a gyakorlati tudással építette meg a Snowmobile átalakító-készletet, amelynek védjegyét 1913-ban be is jegyeztette. A készletet 400 dollárért, a készre szerelt autót 750 dollárért árulta, leggyakrabban orvosok és vidéki postások vásárolták az autót.

1925-ben előbb a gyártás jogait, majd az egész Snowmobile Company-t megvette a wisconsini Farm Specialty Manufacturing Company, ami évi 3300 darabot gyártott a téliesítő készletből. Négy évvel a tulajdonosváltás és két évvel a T-modell gyártásának befejezése után, 1929-ben zárt be a gyár, ami nem sokkal később rejtélyes körülmények között le is égett.

Az LMC által eladásra kínált darab egy 1926-os, standard, 177 köbhüvelykes (2,9 literes) négyhengeres motorral szerelt Touring modell, a hójáró készlete elülső sítalpakból, Ford teherautó hajtásláncból, egy plusz tengelyből és a hernyótalpból áll, az utastér hideg elleni, oldalsó burkolata pedig extra. Az autót 2014-ben restaurálták, most 59900 dollár a kikiáltási ár.

A képek forrása: Legendary Motorcar Company