Kisebb erdő mélyi roncstemetőt találtak egy hazai erdőben

2021.02.12. 12:41
7 hozzászólás

Messze nem pajtakincseket, inkább csak egy erdő cserjeszintjében rohasztott roncsokat talált egy hazai videós, aki alaposan körbejárta a sajátos hangulatú helyszínt, ahol a szociautók és egy szegény Nissan mellett a MIÉP szellemének tárgyi emlékei pusztulnak csendben.

A hobbit, amit a fenti videó készítője a csatornáját nézegetve profi szinten űz, nyelvidegen szóval urbexezésnek szokás hívni. Akik ezt űzik, az épített környezet olyan létesítményeit keresik, amik évek, évtizedek óta magányban pusztulnak, legyen az a lipótmezői tébolyda elhagyott komplexuma vagy egy föld alatti bunker. Az Operatőr néven futó YT-csatorna ilyenekre specializálódott, és ahogy a neve is mutatja, videóiban szerencsére nem egy beszélő fej uralja a képeket, hanem minden egótól mentesen a videós passzív szereplője az anyagnak, lényegében egy sétáló kameraállvány. Bár ennek talán a műfaj féllegalitása az oka. 

ujtm

Azt sem a videó leírásánál, sem a kommentek között nem írják, hogy hol található ez a kis roncstemető. Ez amolyan íratlan szabály az ilyen anyagoknál, még ha itt láthatóan nagy értéket nem lehetne elhordani. A féltetlenül őrzött gyűjtemény java szoci autó. Wartburgból Tourist is akad, a Bogár hátában egész jó állapotú a motor, de még az egyetlen japánt, azt a szegény Nissant benőtte már a borostyán. Korleletként érdekesebb az épület, ami mellé a roncsokat rendezték. A fémtűzhelyet látva nem kizárt, hogy még nem találta meg magának a helyet senki, aki fosztogató, rongáló szándékkal jönne. Talán ezért lóghat ott békességben az a zakó, aminél már csak a kilencvenes évek nemzeti radikális életvitelét meghatározó kellékek érdekesebb találatok, mint például a MIÉP-kitűző vagy az a kazal Magyar Fórum.