Sürgősségi szervszállítóvá alakították a lefoglalt GT-R-t

2021.03.19. 10:18
6 hozzászólás

Az emírségek beli rendőrségek milliárdos flottáiról teljesen nyilvánvaló, hogy csak hivalkodásra vannak, a sejkek presztízsének emelésén kívül semmire nem valók a Bugattik, Astonok, Ferrarik, és nem, a nagy sebességű üldözések sem ezekkel történnek. Persze van a sportautóknak nobilis felhasználása is, Olaszországban például Lamborghini Huracánnal szállítják a transzplantációra szánt szerveket, és most a portugál kollégák is hasonló projektbe fogtak.

Guarda Nacional Republicana
Guarda Nacional Republicana

A portugál Nemzeti Gárdának (GNR) volt szerencséje egy büntetőeljárás során lefoglalni egy 2011-2016 között gyártott Nissan GT-R-t, ami végül elkerülte a potom áron való elárvereztetést és az eggyel rosszabb lehetőséget is, a bezúzást. Ehelyett hadra fogták az 545 lóerős kupét, megkapta a kötelező megkülönböztető jelzéseket és a hivatalos festést, feladata pedig az ország két legnagyobb városa, Lisszabon és Porto közti sürgősségi szervszállítás lesz.

Az GNR szerint az elmúlt 10 évben 2 836 szervet szállítottak, így jól fog jönni nekik a GT-R és a szintén hadrendbe állított Mercedes CLS. Ahogy a TheDrive cikke is felveti, valószínűleg hatékonyabb lenne a feladatra egy helikopter, de valószínűleg vagy kevéssé áll rendelkezésre vagy túl költséges lenne az állandó bevetése.