Elképesztő, mennyi áldozata van már ennek a brit tócsának

2021.05.25. 14:03
26 hozzászólás

Amíg a net erre fogékony fele évek óta a hírhedt durhami skalpoló híd alá szorult teherautókat számolta, Anglia mélyén, egy Nottinghamshire-i park mellett újra és újra feldagadó gázló elképesztő tempóban kezdte gyűjteni az áldozatait a lepukkant furgonoktól a drága prémiumautókig. Ez a videó itt egy kora májusi nagy eső után készült, és rögtön három szerencsétlenül járt BMW-vel indul.

A ruffordi gázlót (Rufford Lane Ford) furcsamód eddig elkerülte a világhír. Talán ennek is köszönhető, hogy az esők után felduzzadó gázló krónikása, egy Bengregers néven futó Youtube-felhasználó hosszú hónapok óta gyűjtögetheti itt a sikeres és sikertelen átkeléseket. Van, hogy alkalmanként tucatnyi trélerezést videózik le, és a videóiban az út mellett álló emberek számát és reakcióját figyelve nagyon úgy tűnik, a fogalmatlanul erre tévedő áldozatok bámulása afféle helyi népszokás lehet.

jikbhi

A gázló az év nagy részén néhány centiméter mély, de nagy esők után akár 1-1,5 méter mély is lehet. Persze ki van táblázva, de ez nem sokat segít a helyzeten. A megoldást egy átépítés jelentene, de ilyen tervekről egyelőre nem ír a brit sajtó, miközben már korábbi cikkek is szólnak a problémáról, régóta ismert a helyszín az illetékes köztisztviselők előtt.

A teherautókat skalpoló durhami vasúti hídnál tíz évig nézte a net népe a szerencsétleneket, szóval önmagában az idővel megérkező világhír még talán nem hoz változást. Addig is sokan nézhetik végig, ahogy a kipufogójukból csordogál kifelé a ruffordi gázló vize. Ebben a négyperces gyűjteményben például csak rosszul végződött átkelések vannak, és csupán néhány hét termése volt Bengregers-nek.   

Bengregers teljes eddigi - és hétről-hétre bővülő - gyűjteményét itt találod. Ez itt pedig egy ritka hazai eset tavalyról, aminek aztán lekövettük az utóéletét, és lett némi fogalmunk róla, milyen kárt okozhat egy ilyen vízbe hajtás. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.