Elképesztő, mennyi áldozata van már ennek a brit tócsának

2021.05.25. 14:03
26 hozzászólás

Amíg a net erre fogékony fele évek óta a hírhedt durhami skalpoló híd alá szorult teherautókat számolta, Anglia mélyén, egy Nottinghamshire-i park mellett újra és újra feldagadó gázló elképesztő tempóban kezdte gyűjteni az áldozatait a lepukkant furgonoktól a drága prémiumautókig. Ez a videó itt egy kora májusi nagy eső után készült, és rögtön három szerencsétlenül járt BMW-vel indul.

A ruffordi gázlót (Rufford Lane Ford) furcsamód eddig elkerülte a világhír. Talán ennek is köszönhető, hogy az esők után felduzzadó gázló krónikása, egy Bengregers néven futó Youtube-felhasználó hosszú hónapok óta gyűjtögetheti itt a sikeres és sikertelen átkeléseket. Van, hogy alkalmanként tucatnyi trélerezést videózik le, és a videóiban az út mellett álló emberek számát és reakcióját figyelve nagyon úgy tűnik, a fogalmatlanul erre tévedő áldozatok bámulása afféle helyi népszokás lehet.

jikbhi

A gázló az év nagy részén néhány centiméter mély, de nagy esők után akár 1-1,5 méter mély is lehet. Persze ki van táblázva, de ez nem sokat segít a helyzeten. A megoldást egy átépítés jelentene, de ilyen tervekről egyelőre nem ír a brit sajtó, miközben már korábbi cikkek is szólnak a problémáról, régóta ismert a helyszín az illetékes köztisztviselők előtt.

A teherautókat skalpoló durhami vasúti hídnál tíz évig nézte a net népe a szerencsétleneket, szóval önmagában az idővel megérkező világhír még talán nem hoz változást. Addig is sokan nézhetik végig, ahogy a kipufogójukból csordogál kifelé a ruffordi gázló vize. Ebben a négyperces gyűjteményben például csak rosszul végződött átkelések vannak, és csupán néhány hét termése volt Bengregers-nek.   

Bengregers teljes eddigi - és hétről-hétre bővülő - gyűjteményét itt találod. Ez itt pedig egy ritka hazai eset tavalyról, aminek aztán lekövettük az utóéletét, és lett némi fogalmunk róla, milyen kárt okozhat egy ilyen vízbe hajtás.