Valaki egyben árul több mint ezer új Saab alkatrészt

2021.06.15. 10:44
5 hozzászólás

Ha valakiben mostanság fogalmazódott meg az a nehezen magyarázható ötlet, hogy nyitna egy kereskedést Saab alkatrészeknek, jó ha tudja, hogy Jordániában valaki épp most árul ki egy óriási készletet. 160 ezer dollárért, azaz nagyjából 46 millió forintért vihető ez a halom új, de legalábbis használatlan elem. 

Az Ebay-en futó hirdetés nem viszi túlzásba az információközlést. Arról például nem tudni, hogyan és miért halmozódott fel ez a készlet a kilenc éve halott gyártó alkatrészeiből Jordánia fővárosában, Ammánban. A nagyrészt saabos dobozokban tartott alkatrészek állítólag mind használatlanok, és a nagyjából ezer nagyobb elem mellett számtalan kisebb is van az egyben kiárult készletben. 

A képek szerint a lökhárítóktól az ajtókon, lámpákon és folyadéktartályokon át a tárcsákig rengetegféle alkatrész van. Már a leltárt megírni hozzá sem lesz majd kis meló annak, aki végül megveszi, mert az ömlesztett készletben 1995 és 2004 közötti gyártmányok vannak, azok is típusok szerint vegyesen. Az eladó mindenesetre 160 ezer dollárt remél érte, ennyiért lehet leütni az Ebay-en. A szállítás már ingyenes: az eladó egyben, egy konténerbe pakolva küldi el a vevőnek a tengernyi Saab alkatrészt.