2022.04.15. 13:04
5 hozzászólás

Kezdjük a legfontosabbal: az idei első Parkoló Parádé május 15-én lesz, szokás szerint a Hungexpón. Írd be a naptárba, mágnesezd ki a hűtőre, állíts be emlékeztetőt, a lényeg, hogy gyere el! Most pedig elmondjuk, miért:

Összejönni, nézegetni egymás autóját, beszélgetni és ismerkedni jó dolog, erre épül a PP is, amit most 35. alkalommal rendezünk meg, ezt idén még további 3 alkalom követi. Az idei négy esemény viszont annyiban más lesz, hogy mindegyiknek lesz egy extra témája, amihez kapcsolódunk előadással, kiállítással, esetleg autóztatással. Az első alkalom témája pedig nem más, mint a tuning.

420A0091

Nem az üvöltő mélynyomók, neonok és airbrushok irányából nyúlunk a témához, hanem elhívtuk a motortuning egyik hazai nagyágyúját, RMS Gerit, hogy ő beszéljen le mindenkit, aki szeretne egy kicsit többet kihozni a családi igáslóból.

 A Parkoló Parádé Mesterkurzus bemutatja:

Bácsi Gergely: Hogyan ne tuningold az autód?

RMS Geri videóit a Totalcar YouTube-csatornánkon több egymillióan nézték meg, és sokan fel is keresték, hogy csinálja meg az autójukat, 1,4-es Thaliát, dízel kisbuszt és hasonlókat. Ez adta az ötletet, hogy elmondja, hogyan nem kell és nem is érdemes mindent tuningolni.

420A9782

Pár téma, amit mindenképp érinteni fog:

 • Szakosodás van: csak mert valaki tud japán sorhatost, nem tud mindent
 • “Mit lehet pici pénzből hozni, hogy kicsit kakasabb legyen?” - Leginkább semmit. Kivéve, ha gyárilag feltöltött az autó.
 • “Jó, de az csak számít, ha 100-ast tankolok?” Nem.
 • Idő: nincs ma Magyarországon olyan műhely, ahol egy éven belül fogadnának.
 • A tuner számára idegen autó építése: kockázatos. Simán eldurranhat két-három motor, mire jó lesz, hiszen ez egy fejlesztési folyamat.
 • Mitől lesz illegális a tuning: emisszió és társai.
 • Szuper, súlyos milliókból van egy erős motorod. És akkor már csak a hajtás, fék, futómű van hátra.

Az előadás kezdési időpontját most még nem tudjuk pontosan, de azonnal szólunk, ha megvan.

420A9418

Az A pavilon előtt pedig a sebesség oltárán feláldozott alkatrészeket mutatjuk be, természetesen a hozzájuk tartozó autók mellett. Nem kell aggódni, nem csak Supra lesz.

Kapunyitás: 12 óra. A belépő elővételben 1200 forint, a helyszínen pedig 1750. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak Zsigulikat és Alfákat várunk. Bővebb infók és jegyvásárlás ide kattintva.

A legutóbbi PP ilyen szuper volt.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

 A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

 •  Élő Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
 • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
 • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
 • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

 • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
 • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
  10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Lóerők, buli és sárguló falevelek- így láttuk mi a 37. Parkoló Parádét
A Parkoló Parádé még mindig tudja azt, egy ilyen vasárnapot nem cserélnénk el semmi másra.
Melyik a legjobb turbó?
Keressük azt a turbófeltöltőt, amely egyedül is képes minden felmerülő követelménynek eleget tenni. Úgy néz ki, most már akad ilyen.