2022.04.15. 13:04
5 hozzászólás

Kezdjük a legfontosabbal: az idei első Parkoló Parádé május 15-én lesz, szokás szerint a Hungexpón. Írd be a naptárba, mágnesezd ki a hűtőre, állíts be emlékeztetőt, a lényeg, hogy gyere el! Most pedig elmondjuk, miért:

Összejönni, nézegetni egymás autóját, beszélgetni és ismerkedni jó dolog, erre épül a PP is, amit most 35. alkalommal rendezünk meg, ezt idén még további 3 alkalom követi. Az idei négy esemény viszont annyiban más lesz, hogy mindegyiknek lesz egy extra témája, amihez kapcsolódunk előadással, kiállítással, esetleg autóztatással. Az első alkalom témája pedig nem más, mint a tuning.

420A0091

Nem az üvöltő mélynyomók, neonok és airbrushok irányából nyúlunk a témához, hanem elhívtuk a motortuning egyik hazai nagyágyúját, RMS Gerit, hogy ő beszéljen le mindenkit, aki szeretne egy kicsit többet kihozni a családi igáslóból.

 A Parkoló Parádé Mesterkurzus bemutatja:

Bácsi Gergely: Hogyan ne tuningold az autód?

RMS Geri videóit a Totalcar YouTube-csatornánkon több egymillióan nézték meg, és sokan fel is keresték, hogy csinálja meg az autójukat, 1,4-es Thaliát, dízel kisbuszt és hasonlókat. Ez adta az ötletet, hogy elmondja, hogyan nem kell és nem is érdemes mindent tuningolni.

420A9782

Pár téma, amit mindenképp érinteni fog:

  • Szakosodás van: csak mert valaki tud japán sorhatost, nem tud mindent
  • “Mit lehet pici pénzből hozni, hogy kicsit kakasabb legyen?” - Leginkább semmit. Kivéve, ha gyárilag feltöltött az autó.
  • “Jó, de az csak számít, ha 100-ast tankolok?” Nem.
  • Idő: nincs ma Magyarországon olyan műhely, ahol egy éven belül fogadnának.
  • A tuner számára idegen autó építése: kockázatos. Simán eldurranhat két-három motor, mire jó lesz, hiszen ez egy fejlesztési folyamat.
  • Mitől lesz illegális a tuning: emisszió és társai.
  • Szuper, súlyos milliókból van egy erős motorod. És akkor már csak a hajtás, fék, futómű van hátra.

Az előadás kezdési időpontját most még nem tudjuk pontosan, de azonnal szólunk, ha megvan.

420A9418

Az A pavilon előtt pedig a sebesség oltárán feláldozott alkatrészeket mutatjuk be, természetesen a hozzájuk tartozó autók mellett. Nem kell aggódni, nem csak Supra lesz.

Kapunyitás: 12 óra. A belépő elővételben 1200 forint, a helyszínen pedig 1750. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak Zsigulikat és Alfákat várunk. Bővebb infók és jegyvásárlás ide kattintva.

A legutóbbi PP ilyen szuper volt.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek 2023-ban is! Reméljük jól éreztétek magatokat, jövőre újra ugyanitt!

Parkoló Parádé a Totalcaron

Ilyen volt a Parkoló Parádé a MűhelyPRN sztárjaival!
Az adás sztárjai, bütykölős történetek, érdekes konstrukciók, élő átvizsgálás, jó hangulat és gyönyörű időjárás. Így láttuk mi az idei utolsót.
Ők is kint lesznek a szombati Parkoló Parádén!
Összeállt a MűhelyPRN Allstars, avagy velük találkozhattok szombaton a fogadó előtt!