Ilyen lesz a hatvani TAP pálya, amin te is verethetsz!

Programajánló: Retropartyzánok veteránautó fesztivál – június 10.-12., Hatvan

2022.06.03. 14:27
0 hozzászólás

Gyorsan közelítünk június 11-ikéhez és az idei Retropartyzánok találkozóhoz. Az esemény Hatvanban lesz június 10. és 12. között, rengeteg könnyfakasztóan csodálatos veteránnal, érdekes programokkal. Június 11-én, szombaton mi is ott leszünk, hogy házhoz vigyük a Tulaj a pályán kicsinyített változatát, amire akár te is jelentkezhetsz 1995 előtti hobbi- vagy veteránautóddal. A helyek gyorsan fogynak, de páran még befértek, ezért ha szívesen körbepirítanád a technikás ügyességi pályát, akkor jelentkezz minél előbb!

De mi is ez pontosan? A találkozóról már írtunk többször, ezekben az írásokban is említettük, hogy mi is ott leszünk, és elhozzuk nektek a Tulaj a pályán mini verzióját. A Youtube-on is elérhető sorozathoz képest két fontos különbség adódik: az egyik, hogy ezúttal kimondottan régi, 1995 előtti autókat várunk, a másik, hogy a pálya mérete is jóval kisebb.

DSCF6868

A pálya mérete tényleg nagyon fontos tényező lesz: Ágó Béla és Anti tervezte a nyomvonalat, ami annyira szűk és technikás, hogy valószínűleg nem a lóerő, hanem a fordulékonyság lesz a döntő. Lehet, hogy pont egy gyenge, de picike Fiat 500 lesz a legjobb választás, de az is előfordulhat, hogy egy kicsit nagyobb, de körzőzésre alkalmas meghegyezett Lada lesz a nyerő. Ki tudja?

RP Pálya-2

A rajt után a pálya egyből egy nyolcassal indul, amiből lendületesen kivágódva egy rövid egyenes után balra egy szűk szlalom kezdődik. A szlalom végén egy kisebb balos-jobbos kombináció után orral be kell állni egy stilizált garázsba, ahonnan jobbra ki is kell majd tolatni. Innen már könnyű, egy újabb, elnyújtottabb szlalom után következik. Majd kezdődik az egész újra, ugyanis két kört kell lenyomni a pályán.

DSCF6875

Ha meghoztuk a kedvedet egy kis baráti autózáshoz, akkor az a jó hírünk, hogy a délelőtti etapra még van pár szabad helyünk. A leggyorsabbakat Eneos ajándékokkal jutalmazzuk. Siess, hogy le ne maradj!

Ha a szlalomversenyen nem indulnál, akkor is érdemes június 10-e és 12-e között Hatvanba látogatnod, ugyanis lesz veteránautó tesztvezetés, alkatrészbörze, koncertek, lenyűgöző, gyönyörű öreg autók és természetesen rengeteg kedves autós arc, akivel garantáltan el tudsz majd beszélgetni a közös szenvedélyetekről. Kár lenne kihagyni.

274141257 5201271509937019 1852348197899277187 n

Ha jelentkeznél az ügyességi versenyre, azt az alábbi űrlap kitöltésével tudod megtenni.

Ahogy az egész esemény, az ügyességi verseny is teljesen ingyenes, de a megfelelő autóról neked kell gondoskodnod. További infókért a TAP veterán kiadásáról és a rendezvény egyéb tudnivalóiról figyeld a Totalcar felületeit!

A hatvani Tulaj a Pályán ügyességi pálya támogatója a Szakál-Metal, az Eneos olajok kizárólagos forgalmazója.