Pálya szélén vallott szerelmet Philippe, a szerelemdoktor

2023.01.27. 19:19
2 hozzászólás

Jourdan tövig nyomta a gázt azon az elhíresült monte-carlói éjszakán. Nem is tehette volna másképp, hiszen ötvennyolc évesen épp az utolsó éveit futotta versenyzőként, és óriási iramot diktált, hogy bizonyítson a nejének. Navigátora Frédéric reszketve diktálta sorra a kanyarokat, jobb kettő, bal három, mester! - üvöltötte vékony, de magas hangján az anyósülés négypontos biztonsági övének fojtó szorításából. A délután elrajtolt mezőnyre időközben ráesteledett, a szúrófények lézerkardként metszették százmillió fenyő lombjait a hideg januári éjszakában.

Suzanne és Philippe szerelmük első közös kirándulására érkeztek a Côte d'Azur-re. Suzy, a 22 éves biológus hallgató kénytelen volt sebtiben elhagyni háború sújtotta országát, Ukmukfukot. A sors Párizsba, a szerelem városába sodorta őt, ahol az Ukmukfuki Biológiai Kutatóintézet Kihelyezett Főigazgatósága várta, hogy soron kívüli orvosi vizsgálatot folytassanak a kimerült kelet-európai jövevényen. Philippe a Párizsi Fogászatügyi Főigazgatóság kihelyezett tanulója nyerte el a kitüntető feladatot, hogy a doktoranduszok közül elsőként vehesse szemügyre Suzanne langyos szájüregét. Az analizálás jól sikerült, órákon belül szerelem szövődött közöttük, napokkal később pedig már úton voltak Monacóba!

Philippe drágám, este kimegyünk a hegyekbe megvizsgálni az aljnövényzetet? - kérdezte bájos hangján a szőke, kékszemű és balerina alkatú Suzanne újdonsült nyugati szerelmétől nem sokkal a szoba elfoglalása után.

Induljunk máris, mon amour! - felelte Philippe, majd felvette legújabb, keménytalpú bőr bakancsát – De előtte még iszunk egyet a bárban - tette hozzá.

Korábban mindketten hallották már a monacói Totalcar rádióban, hogy valamiféle autós ünnepséget tartanak aznap éjjel a hegyekben, mégis úgy döntöttek, hogy az aljnövényzet tüzetes vizsgálata nem várhat tovább. Suzanne szakterülete a nappali növények éjszakai élete és burjánzása, a Monte Carlo körüli hegyek pedig hemzsegnek a fritilláriáktól (Fritillaria imperalis) és tűzliliomoktól (Lilium bulbiferum).

WRRRRUUUUUMMMMM, WRRRRUUUUUMMMMM, TÁKTÁKTÁK - hallatszott egyre közelebbről a raliautók zaja, de a pár nem zavartatta magát, nem foglalkoztak a rájuk leselkedő veszéllyel. Botorkáltak hát tovább a sötét erdőben, ügyelve arra, nehogy egy óvatlan pillanatban félrelépjenek.

Suzanne épp a telefonjával világította a sziklás talajt, mikor egy szentjánoskenyérfa (Ceratonia siliqua) tövében megpillantotta a fiatal és ultraritka fritillariabimbókat, amelyeket előtte csak a Jardin Exotique de Monaco botanikus kertben látott szigorúan őrzött körülmények között.

Phil, nézd csak, egy fritillariabimbó csokor! - hajolt előre örömében Suzanne, mikor egy óvatlan pillanatban lecsúszott a nadrágja.

Jaj, Suzyka drága, a nadrágja! - kiáltott, és azonnal szerelme segítségére sietett Philippe a Párizsi Fogászatügyi Főigazgatóság kihelyezett tanulója, majd az ő nadrágja is lecsúszott a felfokozott izgalmak hevében.

Nem jön fel, beakadhatott a szentjánoskenyérfa gyökérzetébe! - suttogta ütemes próbálkozásai közepette Philippe, majd DIRR DURR CSITT CSATT RATTATA - óriási robajjal bevágódott a kanyarba Jourdan, az ötvennyolc éves aggastyán pilóta és navigátora Frédéric, aki félt. A Ford Puma szúrófénye egy csapásra világította be a környező monacói tájat, miközben félreérthető pozitúrában igyekezett felrángatni pantallóját a szerelmes dugó, akarom mondani, duó.

Update 2023.11.01.: Az eseményt megörökítette a raliautó fedélzeti kamerája, amit idő közben már letöröltek, de azért itt egy screenshot az utókornak: 

Mit csinált valójában Suzanne és Philippe?