Gyantán, aszfalton, jégen és sáron át – ilyen volt az év utolsó TC tréningje

2023.12.23. 14:43
0 hozzászólás

Picit rendhagyóra sikeredett az idei év utolsó TC tréningje. Az időjárás picit megszívatott minket, így a tréning két napon volt megtartva. Az első etap december 9-én volt, ahol rengetegen fejleszthették tovább vezetési képességüket. December 17-én pedig a SUV-kat engedtük terepre, sárba és egy-két helyen jégre, valamint gyantára, rántópadra.

Az első nap az autós sokszínűségről volt jellemző - végülis autótípusok szemszögéből biztosan. A Dacia Lodgytól kezdve a Suzuki Ignisig mindent láthattunk, de olyan különlegességnek mondható autókkal is kijöttek tanulni, mint a Toyota GR Yaris, Hyundai i20 N és egy aprónak nem nevezhető GMC Suburban.

IMG 0017

A Hungaroringet és környékét hó fedte, de a kihívást mégis a rántópad és a gyanta adta. Csúsztatok, forogtatok, korrigáltatok, de a lényeg, hogy mind tanultatok valamit, ami hasznos.

IMG 0105

A hideg pedig látszólag nem rontott senki jókedvén, valamint ismét bebizonyosodott, hogy a TC tréning télen-nyáron egy jó és hasznos program.

IMG 0082

A második felvonás tematizáltabb volt, ugyanis AWD SUV-kat hívtunk meg egy kis terepezésre dombokon és erdőn át. Ezt viszont egy másfél órás felkészítő óra előzte meg, ahol mindenki jobban megérthette, megtanulhatta, hogy mitől lesz vagy lehet jó egy autó terepezésre – és miért a Dacia Duster az egyik legjobb erre :D

420A0883

Viszont ezután nem egyből a terepezésé lett a főszerep, hanem a rántópadé és a gyantáé – ezek nélkül nem is lenne igazi a TC tréning.

A Hungaroring felújítása miatt viszont egy apró ajándék is járt a résztvevőknek, ugyanis ahhoz, hogy a tanpályáról eljussunk az erdőbe és a dombra kellett egy csaknem teljes tiszteletkört menni a versenypályán. És ha már így alakult mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen rázókövön menni, meg egyáltalán a Hungaroringen "csapatni".

Ezután a csapat két részre szakadt, ahol a csapat egyik fele a pálya közepén található erdőben ment egy kört.

IMG 0283

A másik pedig a saras, havas, jeges dombokon próbálhatta ki autóját és magát, valamint az elméleti alapokat válthatta át gyakorlattá.

420A1078

A két nap fotóit ezekben a galériákban találjátok meg: