2013.06.09. 09:02

A Fővárosi Autópiac fél tízre – mire odaértem - majdnem megtelt a június 8-ára meghirdetett Totalcar Oldtimer Sokadalomra érkező autókkal és motorokkal. Vályi Pista kifulladva és leizzadva állt a tűző napon a főbejáratnál, ahol minden érkezőnek elhadarta a kötelezőt:

-        Szeretettel köszöntünk a Sokadalmon, jobbra hátul van a bordó VW-busz, ott tudsz majd regisztrálni, a fotópontok a városban délután egyig élnek.

-        Van regisztrációs lapod?

-        Nem baj, tessék, írd rá a rendszámot.

-        Itinered?

-        Fogd, ez alapján megtalálod a fotópontokat, de van a címlapon egy poszt, abban rárajzoltuk a Google-térképre, az is odavisz. Érezd jól magad, szép a kocsid.

Az Autópiacon remekül tábláznak és irányítanak tömegeket, így a mi látogatóinkat is bevezették a nekünk fenntartott déli részbe. Itt Rudi és Rézmányi kollégák voltak a hősök (igazából Rudi már előző este is hős volt, mert nyolcig birkózott az itinerrel és a guglival), mert egyszerre kellett parkoltatni, regisztrálni és az első azonosító fotót elkészíteni. Néha kicsit többet kellett várni, de ez van, nem vagyunk profi szervezők, és ilyesmit ne is várjon senki tőlünk.

Legközelebb talán ügyesebbek leszünk, például lesz előregisztráció, de olyan hirtelen jött ez az egész, hogy ilyesmire ezúttal nem volt idő. Örültünk, hogy egyáltalán lett hely, került itiner, fotós, fotópont területfoglalási engedéllyel. Medárd pedig kedves volt hozzánk, még jó, hogy nem délutánig terveztük az eseményt.

Gyűlt a tömeg, az ilyenkor megszokott kedélyes beszélgetések zajlottak. Fel-fellazult a tömeg, ahogy itinerek alapján az autók indultak a fotópontokra, de szerencsére folyamatosan érkeztek is. A fotópontokon többnyire gördülékenyen zajlottak a dolgok, csak a Gellért mögött alakult ki tényleges sokadalom egy logisztikai félreértés következtében. Sebaj, legközelebb nem oda tervezzük a fényképezést, vagy nem úgy. Azért reméljük, mindenkit megvárt az ebéd.

A fotópontokon elkészült képeket pár héten belül, rendszerezve lehet majd viszontlátni, megosztani, és kis szerencsével, egy gombnyomással akár minden zweitakt, vagy éppenséggel narancssárga autó listázható lesz három nézetből. Ezeket aztán lehet majd megosztani, kommentelni, csámcsogni rajtuk. Addig is itt van ropogtatni valónak Zirig Árpádunk galériája, aki becsülettel megörökítette a hangulatot.

Köszönjük a közreműködőknek, a fotósainknak, a Fővárosi Autópiacnak, a kluboknak, akik hirdették a Totalcar Oldtimer Sokadalmat. Tervezünk még ilyesmit, vannak újabb ötleteink.