Búcsúkoncert a Hungexpón

Parkoló Parádé 4!

2014.05.28. 17:46

Május 31-én, azaz most szombaton ismét miénk a grund az Albertirsai úton. És ha azt mondjuk, hogy a Parkoló Parádé rendezvényünk sikere minket is meglepett, akkor most önöket is meglepheti a tény, hogy egy kis időre abbahagyjuk. Visszavonulunk most, a csúcson, amikor már több ezres tömeg is képes összeverődni a kavicson, az árnyas fák alatt, amikor 5-600 autó és több tucat csodás motor is ott parkol a Hungexpó négyes kapuja mögött.

Most abbahagyjuk. Alámerülünk a nyári forróságba, mint Terminátor a fortyogó vasércbe, beintünk egy okét és persze egyszer visszajövünk. Valamikor, valahol. Jön a nyár, sűrűsödnek a programok, fölöslegesen tépni az autóimádó közönséget pedig nem fogjuk, mert a döntéskényszer rossz dolog és nem célunk még nagyobb feszültséget gerjeszteni a hazai rendezvény-zsákban, mint amilyen már így is van. Élni és élni hagyni, így is találkozhat velünk a nagyérdemű eleget, hiszen lesz pályanapunk a jövő héten, találkozónk nyáron, aztán pedig vége a szezonnak és újra felpörgetjük a rendezvénykereket.

A Parkoló Parádé egyelőre hibernálódik, de ez közel sem jelenti azt, hogy megújult formájában, újracsomagolva – és természetesen ingyen – nem tér egyszer vissza Godzillaként tombolva a holtszezon kellős közepén. Úgy, ahogy visszatér a Faluvégi Farolás is, minden idők legkötetlenebb pályaautózása.

Mert autóbuzinak lenni nem csak nyáron kell, ez nem divat, ez egy életforma, egy szubkultúra és mi (motoros nyelven szólva) nem azok vagyunk, akik tréleren viszik a motort a találkozóra, hogy aztán fehér farmerben bevonuljanak az Electra Glide-on. Szerelünk, aknából törünk fel éjfélkor olajjal borítva, viseljük az autó- és motorimádat minden keresztjét, mert valahol imádjuk és szeretjük ezt az egész utat, melynek végén mindig ott van az a pár perc gyönyör, amikor végre működnek a dolgok.

És ilyen embereket sikerült csokorba fognunk ezzel a rendezvénnyel, valamint azokat, akik egyszerűen csak szeretik a szépet és a gépeket. Rendkívül jó érzés egy ilyen masszív és kitartó közösséget tudni a hátunk mögött, ezért is vagyunk biztosak abban, hogy ezúttal sem kell csalódnunk senkiben és méltán búcsúzunk el ettől a remek helyszíntől.

Gyertek autóval, gyertek motorral vagy bringával, gyertek gyalog május 31-én 15.00-tól a négyes kapuhoz, hogy még egyszer megmutathassuk a világnak: nekünk vannak a legbelevalóbb olvasóink!

Mi pedig jól felszívjuk magunkat és dübörgünk tovább ezerrel Indiától-Kaliforniáig, csettegőtől versenyautóig. Interneten, rádióban-tévében és persze élőben. Mert a Totalcarban van még spiritusz bőven.