Ilyen egy jó születésnap

2016.05.20. 11:48

Május 21-én hatodik alkalommal rendezi meg az Opel Magyarország családi napját a Hungaroringen. Idén több okuk is van az ünneplésre: 25 éve gördült le a gyártószalagról az első hazai F Astra, az új K pedig az idei Év Autója lett. Meg is adják a módját az ünneplésnek: elhozzák az Opel GT tanulmányt is.

A programok között mindenki talál kedvére valót. A Hungaroringet elsőként, reggel 9-kor a biciklisek foglalhatják el, őket váltják a Magyarországi Opel Tulajdonosok Egyesületének autói. Természetesen a Magyar Veterán Opel Klub is kiviszi a legszebb autóit a rendezvényre. Aki nem csak a Gold tribünről nézné az aszfaltot, figyelje a műsorvezetőket, mert a nap folyamán élményautózást is lehet nyerni, profi autóversenyzőkkel.

A paddockban, ahol a GT-t és az új K Astrát is megnézhetik a látogatók, változatos programok várják a legkisebbeket. Emellett délelőtt 10-kor nyit a Családi színpad, ahol az Alma Együttes és a Kismenők című tehetségkutató tévéműsor sztárjai is fellépnek. Később a felnőttek is találnak kedvükre való zenét, az Intim Torna Illegál, a Random Trip és a Tankcsapda is a húrok közé csap.

A rendőrség egyedi KRESZ pályát épít az alkalomra, ahol a legkisebbek játékosan tanulhatják meg a közlekedés szabályait, a felnőttek pedig egy speciális szemüveg segítségével próbálhatják ki, hogy milyen lenne ittasan volán mögé ülni. Az eseményre nemcsak autóval lehet eljutni, közvetlen buszjáratok is mennek a Hungaroringre. Az összes program ingyenes, mindössze előre kell regisztrálni a legendak.com-on.