Autógyártók, amelyek buszokat is gyártottak

2017.12.17. 12:53

Az első világháború környékén egy akkor még mindig újnak számító közlekedési mód kezdett elterjedni a világban: az omnibuszt felváltó autóbusz. Az új járművekre főként az egyre jobban fejlődő európai nagyvárosokban lett egyre nagyobb szükség, hiszen ezek a járművek nagyságrendekkel olcsóbbak voltak, mint a villamosok és nem kellett éveket várni egy-egy új lakónegyed feltárására. Így nem csoda hát, hogy rengeteg autógyártó műhely állt neki az autóbuszgyártásnak is. Amikor azonban a 70-es évek végére telitődött a piac, majd egyre inkább előtérbe kerültek az egyedi megrendelések és a buszgyártás nem kecsegtetett akkora haszonnal, mint korábban a legtöbb autógyártó felhagyott az autóbuszok és azok alvázainak gyártásával.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.