Mire képes a legkeményebb európai Ford?

2019.09.29. 18:29 Módosítva: 2019.09.29. 18:29

Nem különösebben szeretem a pickupokat. Illetve, ez így nem helyes, egész egyszerűen nem tudnék egynek sem helyet találni az életemben. Ha terepjáró kell, arra van jobb megoldás, ha teherszállító, arra is, négy ember mozgatásához meg eleve kicsit túlzás. Inkább amolyan célszerszámnak gondolom a pickupokat, ami egy szűk réteg igényeit elégíti ki, de azt nagyon. Meg persze az ÁFA is visszaigényelhető.

Az első pickup amiért mégis rajongani tudtam, az a Ford F150 Raptor volt. Magyar szemmel értelmezhetetlen méretű, feleslegesen erős, szinte nevetséges extrákkal megpakolt dög. Az egyre zöldebb világban szinte szégyelltem magam vele, de minden méteren vigyorogtam, de főleg azért szerettem, mert ennél közelebb vélhetően sosem fogok egy trophy truck vezetéséhez kerülni. Az a két nap, amíg videóztuk, talán az év eddigi legerősebbje volt.

Amikor elkezdtek szivárogni a hírek a Ranger Raptor változatáról, szkeptikus voltam. Eleinte csak egy optikai csomagnak tűnt, aztán tünedeztek fel a hatalmas, könnyűfém lengőkarok, Fox gátlók. Amikor az első képeken láttuk, hogy nem csak egy felpattintott műanyagelemmel szélesítették ki, de komolyan rádomborítottak a sárvédőkre is, már sejtettem, hogy egész jó játék lesz, aztán megjött a meghívó a marokkói bemutatóra.

Rég vártam ennyire eseményt, aztán egy héttel az indulás előtt bedurrant a vakbelem, és a dűnén csapatás helyett hat hét kímélő diéta jutott. Ezért volt, hogy végül hamarabb ültem a nagy Raptorba, mint a kicsibe, de nem tettem le arról, hogy menjünk vele egy jót. Régóta vágyom Romániába, a természeti szépségek és a történelemhez kapcsolódó érdekességek egyformán érdekelnek, meg aztán állítólag bringázni is egész jókat lehet.

Szóval hétfőn reggel besuvasztunk négy bringát és négy embert a Ranger Raptorba, aztán nekivágunk a Romániának, meg sem állunk Tordáig, ami a közel 2000 kilométeres kör első állomása lesz. Minden nap jelentkezünk az aktuális fejleményekkel, itt is és a Youtube csatornán is, figyeljétek a Brománia túrát, hiszen lesz mit.

A túrát a Ford Magyarország támogatja.