Ne csak otthon, a kocsiban is használd a porszívódat!

2020.12.17. 17:25 Módosítva: 2020.12.17. 20:20

Egyre többen vásárolnak otthonra kis méretű, de nagy teljesítményű, akkumulátoros porszívót. Annyira rá vannak kattanva a népek, hogy már nem csak a nagy márkák gyártanak ilyen porszívókat, de a diszkont élelmiszerláncok is a mézeskalácsok, füstölt sajtok és akciós szerszámok közt árulják a sajátmárkás gépeiket.

Mivel nem vagyunk egy szigetelt köldökzsinórral a konnektorhoz kötve, nagy szabadságfokkal szippanthatjuk fel a szétszórt legó darabokat, macskaalmot és persze a koszt egy ilyen akkumulátoros géppel. Konstrukciótól függően akár egy-másfél órán át elbúghatnak egy töltéssel, ráadásul a szívóerőre sem lehet panasz – igaz, „Turbo” fokozatban már a félórás üzem sem garantált.

Az akkus működés és a szivargyújtóba dugható, asztmás morzsaporszívóknál fényévekkel erősebb szívóteljesítmény miatt sokakban merül fel: ezzel akár a ház előtt is ki lehet takarítani az autó utasterét. De még mennyire, hogy ki lehet! Mutatunk rögtön pár ötletet, milyen felületre milyen fejet érdemes használni, illetve mire NEM szabad (még a felmosófejes gépeket SEM!) használni.

Egy melós autó évtizedes mocskát, a kárpitba kövült, kutyaszőrrel kevert sárrögöket nem ilyen akkus porszívóval kell támadni, szerintem az ilyesmihez kevés időt bír egyetlen töltéssel a gép, az igazán kemény feladatokra inkább valami hálózatról működő porszívót kell ráereszteni. De a rendszeres takarításhoz tökéletes segítség lehet.

A megjelenést a Philips támogatta.