Az ökumenikus autószeretet nagy napja

2021.07.16. 17:43

Remek dolog a nyár, hiszen jó fagyizva punnyadni a strandon, de azért nyálcsorgatva autókat nézni és összefutni a haverokkal szívderítőbb program.

Jól vésd be a naptárba, hogy a következő PP időpontja: 2021.07.18. Részletekért kattints ide!

Döbbenetes volt a hőség, talán sosem zsizsegett ennyire a levegő az aszfalt felett. Még a fák árnyéka is összehúzta magát a Hungexpo parkolójában, én pedig csőre töltött SD kártyával vártam az első autót a hosszú egyenes végén. Igyekeztem megtippelni, hogy mire élesítek először. Talán egy gusztusos Mazda MX-5 lesz, egy NB. Igazi kis guruló kincs az ilyesmi nyáron, hiszen benne van a nyitott tetős örömautózás és a felszabadult csapatás is, ami önmagában indokolja, hogy a Parkoló Parádé minden sorában felbukkanjon egy.

Nehéz lett volna jósolni, mert az mindig látszott, hogy valami eszméletlen autó gurul be a fehér kapun. Hol egy peckesen álló 80-as Audi, aztán jön a haragos fehér BMW M4 és a Ford Crown Victoria rendőrautó, majd egy csodás négyajtós Lancia Fulvia. Ez az, aminek a gépterétől olvadoztunk Bolla Gyurival, hiszen nem sokszor lát az ember hanyagul oldalra döntött V4-est, közvetlen a hűtőrács mögött. Aztán ott volt a míves kis beltér az átlátszó kapaszkodókkal és a körbeforgó sebességmérővel.

Óvatosan átgurult a letörésen egy élénk piros 996-os Porsche. A keményvonalas 911 fanatikusok csak fanyalogva nézik, de én a tükörtojás lámpáival együtt nagyon tudok vágyni egy ilyenre. Mint a felszálló helikopter rotorja, úgy veri fel a parkoló porát az ezerrel pörgő hűtőventilátora, a kereke alatt pedig egyre hangosabban ropognak a kövek, ahogy jön közelebb az első vízhűtéses bokszermotoros 911.

Nem sokkal később hevesen gesztikulálva megjelenik Anti a kambodzsai kalapjában, a hátára vett tartalomgyárral, amit hátizsáknak álcáz. Mellette Roland, aki jellemzően a kamera mögött fogja a fejét, amikor elhangzik egy agyzsibbasztó szóvicc. De az a lényeg, hogy mindig Focus-ban van és, amikor megjelenik a narancssárga Ford, akkor már úgy van vele, ST-re kiheveri ezt a napot is.

Időnként vetek egy pillantást a Bumbi Cadillac halottasa mögül (amilyen hosszú, az három napi járóföld) nézelődő 330 kabrióra és eszembe jut, mennyire jót autóztunk délelőtt a Duna mentén. Vidáman zengett a sorhat a két kipufogóvégen át, közben kellemes szellő borzolta a hajamat. Talán hazafelé is a hosszabbik úton megyek, ha már úgyis vörösre csípte a tarkómat a Nap.

Egyébként nem lennék jó jövőbelátó, először egy ezüst E34-esről lőttem képet, aztán kicsivel később jött a vidám Harlequin Golf, vadítóan menő felnis Honda CRX, meg még számtalan másik autó, sok jófej emberrel körülöttük. Még jó, hogy lesz következő Parkoló Parádé, most július 18-án, mert van még esélyem jól tippelni.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

 A következő, 37. Parkoló Parádé 2022. szeptember  11.-én, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Az őszi első Parkoló Parádé témája a sportautók!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

 • Ha minden összejön, lesz élő Tulaj a Pályán!
  Helyszín:
  A Depo
 • Mesterkurzus (szervezés alatt)
  Helyszíne: 3-as fogadó
 • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
 • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
 • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

 • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
 • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
  10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.09.11. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Valami visszafogja a Corollámat
Menet közben egy idő múlva a fék feljebb fog, keményebb lesz, a kormány mintha feszülne.
Erre még mi sem számítottunk: Parkoló Parádé 36.
Ezen a bulin nem csak támasztottuk az autókat, ó, dehogy. És meglepetés is volt, nem kicsi.