Az ökumenikus autószeretet nagy napja

2021.07.16. 17:43

Remek dolog a nyár, hiszen jó fagyizva punnyadni a strandon, de azért nyálcsorgatva autókat nézni és összefutni a haverokkal szívderítőbb program.

Jól vésd be a naptárba, hogy a következő PP időpontja: 2021.07.18. Részletekért kattints ide!

Döbbenetes volt a hőség, talán sosem zsizsegett ennyire a levegő az aszfalt felett. Még a fák árnyéka is összehúzta magát a Hungexpo parkolójában, én pedig csőre töltött SD kártyával vártam az első autót a hosszú egyenes végén. Igyekeztem megtippelni, hogy mire élesítek először. Talán egy gusztusos Mazda MX-5 lesz, egy NB. Igazi kis guruló kincs az ilyesmi nyáron, hiszen benne van a nyitott tetős örömautózás és a felszabadult csapatás is, ami önmagában indokolja, hogy a Parkoló Parádé minden sorában felbukkanjon egy.

Nehéz lett volna jósolni, mert az mindig látszott, hogy valami eszméletlen autó gurul be a fehér kapun. Hol egy peckesen álló 80-as Audi, aztán jön a haragos fehér BMW M4 és a Ford Crown Victoria rendőrautó, majd egy csodás négyajtós Lancia Fulvia. Ez az, aminek a gépterétől olvadoztunk Bolla Gyurival, hiszen nem sokszor lát az ember hanyagul oldalra döntött V4-est, közvetlen a hűtőrács mögött. Aztán ott volt a míves kis beltér az átlátszó kapaszkodókkal és a körbeforgó sebességmérővel.

Óvatosan átgurult a letörésen egy élénk piros 996-os Porsche. A keményvonalas 911 fanatikusok csak fanyalogva nézik, de én a tükörtojás lámpáival együtt nagyon tudok vágyni egy ilyenre. Mint a felszálló helikopter rotorja, úgy veri fel a parkoló porát az ezerrel pörgő hűtőventilátora, a kereke alatt pedig egyre hangosabban ropognak a kövek, ahogy jön közelebb az első vízhűtéses bokszermotoros 911.

Nem sokkal később hevesen gesztikulálva megjelenik Anti a kambodzsai kalapjában, a hátára vett tartalomgyárral, amit hátizsáknak álcáz. Mellette Roland, aki jellemzően a kamera mögött fogja a fejét, amikor elhangzik egy agyzsibbasztó szóvicc. De az a lényeg, hogy mindig Focus-ban van és, amikor megjelenik a narancssárga Ford, akkor már úgy van vele, ST-re kiheveri ezt a napot is.

Időnként vetek egy pillantást a Bumbi Cadillac halottasa mögül (amilyen hosszú, az három napi járóföld) nézelődő 330 kabrióra és eszembe jut, mennyire jót autóztunk délelőtt a Duna mentén. Vidáman zengett a sorhat a két kipufogóvégen át, közben kellemes szellő borzolta a hajamat. Talán hazafelé is a hosszabbik úton megyek, ha már úgyis vörösre csípte a tarkómat a Nap.

Egyébként nem lennék jó jövőbelátó, először egy ezüst E34-esről lőttem képet, aztán kicsivel később jött a vidám Harlequin Golf, vadítóan menő felnis Honda CRX, meg még számtalan másik autó, sok jófej emberrel körülöttük. Még jó, hogy lesz következő Parkoló Parádé, most július 18-án, mert van még esélyem jól tippelni.

Fontos információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 32. Parkoló Parádé 2021.08.08., vasárnap 12-18 óra között lesz.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2021. 08. 08, vasárnap 12-18 óra között.

Helyszín: Budapest, Albertirsai út, Hungexpo, behajtás autóval az VI-os, gyalog a 3-as kapun.

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2021.08.08. 11:30-ig 990 Ft/fő , a helyszínen váltva 1500 Ft/fő .

A rendezvényre védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel, de ingyenesen léphetnek be.

Védettségi igazolvánnyal rendelkező 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-18 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.  

 

A jelenleg hatályos rendelet alapján a rendezvény területére nagykorú látogatóként csak védettségi igazolvánnyal vagy védettséget igazoló applikációval lehet belépni!

A 32. Parkoló Parádé a magyar védettségi igazolványon kívül látogatható EU-s védettségi igazolvánnyal, EU-n kívüli országok esetén pedig az aktuálisan érvényes jogszabály ( https://bit.ly/3gFPivT ) szerinti kölcsönösen elfogadott külföldi védettségi igazolványokkal illetve két napnál nem régebbi negatív PCR teszttel is.

A jegy személyre szól és egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Programok (folyamatosan frissül):

  • Mesterkurzus: téma hamarosan!
  • A Parkoló Parádé területén rendezik a 2. Totalcar Parkoló Parádé szlalomversenyt!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
  • Gyereknyomda és arcfestés

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2021.08.08. 11:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/fő

A rendezvényre védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak  védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel, de ingyenesen léphetnek be. 

Védettségi igazolvánnyal rendelkező 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-18 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jelenleg hatályos rendelet alapján a rendezvény területére nagykorú látogatóként csak védettségi igazolvánnyal vagy védettségi applikációval lehet belépni!

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Hány amatőr kell egy autó feltöréséhez?
Mottó: Csak akkor zárd be az autóba a kulcsot, ha anélkül is ki tudod nyitni!
A jó RS6-os Audi az AMG Merci
A Parkoló Parádé hosszú szünet után visszatért, és végre találkozhattunk, nézelődhettünk, szakérthettünk és hümmöghettünk. Tökéletes nap volt, nézd!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.