Lezuhant az Audit filmező helikopter

2010.09.18. 12:59

Az önmagát irányító „TTS Pikes Peak” fantázianevű autójáról készített reklámfilmet az Audi, amikor az autót kamerázó helikopter négy utassal a fedélzetén lezuhant. A pilóta állapota súlyos-életveszélyes, a többiek csak könnyebben sérültek meg.

A legendás Pikes Peak-i hegyi felfutó nyomvonalán indították útnak a robot Audit. A kísérletben a magát irányító TT-nek emberi segítség nélkül kell elérnie a hegycsúcsot – az Audi ezzel egy kutatási programba kapcsolódott be, a sofőr nélküli vezetéssel a GPS technológiában és az autókba szerelt segítő elektronikákban rejlő lehetőségeket akarják demonstrálni. A kocsit filmező helikopter azonban – egyelőre ismeretlen okok miatt – lezuhant.

A Pikes Peak meglehetősen nehéz terep, ráadásul a nyomvonaltól távol fúródtak bele a hegyoldalba, így helikopteres mentésre nem volt lehetőség. A súlyosan megsérült pilótát a közeli Crystal Creek Reservoirba szállították.

Az Audi ideiglenesen leállította az Audi TTS Pikes Peak programot, és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt a hozzátartozóknak.