A Cobra 11 jövőbeli hősei

2010.11.26. 13:49 Módosítva: 2010.11.26. 13:49

Egy kiszolgált rendőrségi Opel vagy Ford kombi mindig áldozatul esik a halálos tempónak a filmben, kell hát az utánpótlás – mint ezek az Insignia Sports Tourerek, amelyeket Hessen tartomány vehetett át a napokban a gyártótól.

Tisztességes mennyiséget kap a helyi rendőrség az Opel fényhíddal gyárilag felszerelt kombijaiból: bár egyelőre csak száz példányt vehetett át a szerv, összesen 800 darabot gyártanak és adnak át a következő hónapok során. Az Insigniáknak persze nem jut túlzottan látványos feladat – a németek elfogóautóként Porschéket, BMW-ket, Mercedeseket használnak – egyszerű járőrkocsiként koptatják el mindet, bár a kétliteres, 160 lóerős turbódízel motornak köszönhetően azért az üldözés sem lehetetlen feladat az Opelekkel. Az autók felszereltsége természetesen nem mindennapi, többek között LED-es hátsó kiegészítő villogókat, analóg rendőrségi rádiót és digitális rádióelőkészítést, kihúzható csomagtartó-padlót és tűzoltókészüléket is tartalmaz minden példány. Egyes példányokba integrált kutyaketrec is kerül.

Az Opelek megrendelése legalább annyira természetes a tartomány részéről, mint hogy Alsó Szászországban elsősorban Volkswagenek szolgálnak a rendőri erőknél, hiszen Rüsselsheim, az Opel központja ebben a tartományban található. Így egyszerre hasznos a megrendelés a még mindig bizonytalan anyagi helyzetű autógyártó, illetve a tartományi választópolgárok egy jelentős része számára.