Százmilliós szajrét vásárolt az autóval

2011.11.15. 12:20

Alaposan meglepődhetett Charles Preston, amikor először vitte nagyszervizre használtan vásárolt Chrysler egyterűjét. A Thrifty nevű autókölcsönző hálózattól vásárolta a sokat látott Town & Countryt, és használta is 15 hónapig, míg ki nem derült, hogy mi bujkál az ajtóban.

A kaliforniai orvos viszonylag olcsón, 14 ezer dollárért vásárolta a Chryslert a Thriftytől, majd használta, amíg a fékek felújításra nem szorultak. Ekkor meglátogatta a szerelőjét, aki – szívességből – megnézte azt is, hogy miért nem lehet leengedni az egyik oldalablakot. Az ajtókárpit eltávolítása után feltűnt néhány nagy rózsaszín csomag, amelyekben mintegy félmillió dollár – bő 110 millió forint – értékű kokaint találtak. Preston persze azonnal a rendőrséghez fordult, a szerv pedig lefoglalta az anyagot, és jeladót tett az autóba, mondván, hogy még megpróbálhatják visszalopni a gépet a drog eredeti gazdái.

Ezek után Preston, aki csak azért választott ilyen nagy járművet, hogy tudjon mivel ételt vinni a hajléktalanoknak, az autó azonnali cseréjét kérte a Thriftytől. A kölcsönzőcég eredetileg megpróbálta elkerülni a költséges cserét, és csak az eredeti vételár egy részét kínálta fel, de amikor kiderült a drog-história, azonnal ráálltak a csere-ajánlatra a nagyobb botránytól és a lehetséges pertől tartva. Természetesen átadás előtt megvizsgálták az újabb egyterűt, amelyben már nem találtak újabb kokainos csomagokat.