A világ legbiztonságosabb taxija

2014.12.20. 09:29 Módosítva: 2014.12.20. 09:29

Szentpéterváron különleges taxi kelt feltűnést: az egyik társaság megkaparintott egy könnyű páncélzatú BRDM-et (Boyevaya Razvedyvatelnaya Dozornaya Mashina, azaz könnyű úszó-felderítő páncélozott jármű), és minimális átalakítások után munkába is állították. Azóta a lehető legrövidebb utakon szállítja az utasokat, rendes harctéri autóként nem nagyon ismer akadályt, ráadásul kétéltű, így hidakra sincs szüksége. Ezzel nagyon sok időt és kerülőt meg lehet sprólni egy olyan városban, amit csatornák és folyók szelnek keresztül.

A felszereltsége fapados, nincs klíma, bőrülés sem elektromos ablak, a fogyasztása pedig kicsit sem baráti: 25 liter benzint kér 100 kilométerre. Cserébe a tetőre szerelt géppuska miatt a kereszteződésekben a balkezet is megadják neki.

A rózsaszín festés sem véletlen, azért találták ki, hogy ne okozzanak feleslegesen ijedelmet a járókelőknek. Egy biztonságosabb taxi, hangzik a cég szlogenje. Az üzenet egyértelmű, egy páncélozott kétéltűvel nem nagyon kell félni a balesetektől.
A merész ötlet bevált, rövid időn belül teljes értékű látványossággá nőtte ki magát, ennek megfelelő a fuvarok árazása, egy órás út átszámítva körülbelül húszezer forintba kerül.