Robert De Niro alakítja Enzo Ferrarit

2015.04.10. 10:44

Az Enzo Ferrari életéből készülő film De Niro saját projektje: saját filmes vállalkozása készíti, Gianni Bozzacchi produkciós cégével, a Triworld Cinemával közösen. A színész azt nyilatkozta egy olasz újságnak, hogy ez a film most a legfontosabb terve, és a forgatást hamarosan megkezdik, a premierre pedig 2016-ban kerülhet sor.

A 71 éves De Niro mára egyértelműen hozzáöregedett a szerephez, hisz Enzo Ferrari idősebb korára vált igazán közismert figurává, bár 1929-től vezette saját csapatát a nagydíj-versenyeken. A Ferrari alapítója 1988-ban, 90 évesen hunyt el, de élete végéig aktívan részt vett az F1-es csapat irányításában. „Megtiszteltetés és öröm a számomra, hogy megeleveníthetem egy olyan kivételes ember életét, aki forradalmasította az autók világát történelmi korszakokon át” – mondta De Niro. Ha a szavakból le is vonjuk a kötelező túlzásokat, akkor sem kérdéses, hogy szavai mögött valódi lelkesedés bújik meg. Nem De Niro lehet az egyetlen világsztár a filmben: állítólag Clint Eastwoodot kérték fel rendezőnek.

De Niro először 22 éve játszotta volna el Enzo Ferrari szerepét, de akkor a film terve meghiúsult.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.